Димитър Пиргов затрупан с похвали в „Левски“

Те бяха отправени от халфа на „сините“ Георги Костадинов след победата с 3:2 в контролата с „Дунав“

Полузащитникът, отличил се с гол и асистенция в двубоя не скри задоволството си от включването на родения в Гоце Делчев защитник, който заедно с Антонио Аниете са паснали на отбора като дялани камъни, сякаш винаги са били част от него. „Според мен Пиргов и Аниете все едно са били постоянно с нас. Може би на Деса ще му трябва повече време, но това е нормално за всеки чужденец,” коментира относно новите попълнения в отбора футболистът.
„Наистина тежък мач срещу доста добре организиран отбор, но смятам, че играхме доста добре на моменти, създадохме доста положения, като се освежим с течение на времето, ще показваме още по-добра игра”, коментира още 25-годишният полузащитник.

Според него, ако „Дунав“ играят в своите мачове в „А“ група, както в контролата ще бъдат доста сериозно препятствия срещу повечето отбори в елита. Той си пожела обаче „Левски“ да се представя на ниво, да показва постоянство и играчите да се опазват от контузии, което ще помогне за реализирането на целите им.

Георги Костадинов не скри, че в лагера на „сините“ има натрупана умора след интензивните тренировки, на които са подложени състезателите от страна на треньорския щаб. „Тази умора е предвидена. Дано с Марибор да бъдем свежи,” коментира халфът, който показа добър синхрон с Димитър Пиргов в играта си. Именно неврокопчанинът бе определен като един от най-добрите с изявите си за столичния гранд срещу „Дунав“.

„Сега сме концентрирани изцяло върху подготовката, с течение на времето мислите ни ще бъдат насочени към мачовете с Марибор”, завърши Костадинов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене