С европейски пари изграждат нови зони за отдих в Семково

Нови зони за отдих и алеи ще бъдат изградени в курортната местност Семково над Белица. Това ще се случи по проект „Разгръщане на туристическия потенциал на общините Белица и Карбинци чрез сътрудничество за устойчиво използване на природните и културните ресурси“.

Предвижда се реконструкция на част от алейната мрежа, оформяне на зони за разходка, изграждане на пейки, беседки и детски площадки, както и инвестиционен контрол за строителни дейности.

Инвестиционният проект е съгласуван с Община Белица и ДГС- Белица.

Дължината на предвидените за ремонти участъци от алейната мрежа е 2630 метра. При изпълнение на инвестиционния проект ще се използва изцяло съществуващата техническа инфраструктура в курортния комплекс „Семково“.

Основната цел на проекта е повишаване на туристическия потенциал на региона чрез инициативи за сътрудничество за по-добро опазване и устойчиво използване на природното и културно наследство.

Водещ партньор в проекта е Читалище „Георги Тодоров – 1885″ в партньорство с община Карбинци Република Македония.

Общата стойност на проекта е 483 464,43 евро. Община Белица в лицето на кмета Радослав Ревански гарантира безпроблемното финансово обезпечаване при реализиране на дейностите в изпълнение на проекта през 18 месечния срок на изпълнение.
Предстои подписване на договор за субсидия между Управляващия орган в Програма Interreg – трансгранично сътрудничество ИПП България с Мкедония и Народно читалище „Георги Тодоров – 1885″ град Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене