Само в Топ Преса! Сензационни разкрития за президента Росен Плевнелиев!

Бащата на президента пряк участниквъв възродителния процес –село Корница, март 1973 година!

 

Без имеРазследване Тодор ТОДОРОВ

Преди време бившият лидер на БСП Михаил Миков нарече президента Росен Плевнелиев объркан човек, който прави евтини опити да се разграничи от собственото си минало. Повод за обвинението станаха критиките на държавния глава към комунистическия режим.
„Има ли българин, който да не знае, че Росен Плевнелиев произхожда от семейство на комунистически ръководители и сам той е бил активист в периода до 10.11.1989 г.“, попита в профила си във Facebook Миков по-рано тази година.
Той припомня отвореното писмо на бившия първи секретар на БКП Иван Грозданов, който преди време писа на президента: „Вие сам сте син на баща и майка комунисти и сте израснали в условията на социализма. Били сте в почивните станции на ЦК, бяхте активист на пионерската и комсомолската организация. Баща Ви, лека му пръст, бе дългогодишен работник на Окръжния комитет на партията в Благоевград – завеждащ сектор „Образование“, а майка Ви – дългогодишен секретар на първичната партийна организация в гимназията, където работеше. И двамата бяха честни, скромни, достойни, уважавани хора…“.
Семейство Плевнелиеви идва от Гоце Делчев в Благоевград през 1974 г. И двамата родители на днешния президент са учители-майката по математика, бащата-по български език и литература. Още на следващата година, 1975 г., бащата Асен Спасов Плевнелиев се появява в документи на Окръжния комитет на БКП-Благоевград като инструктор към ОК на БКП-Благоевград:
„Разпределение на членовете на групата докладчици към ОК на БКП за участие с доклади и беседи, посветени на 30-годишнината от победата над фашистка Германия на събрания и срещи с трудовите колективи в окръга” ( ДА-Благоевград, Фонд 2, Опис 10, архивна единица 25, лист 135). Според този документ Асен Плевнелиев е изпратен да промива главите на помаците в село Осиково, хора които той много добре познава, има влияние и източници сред тях и заради които е преместен от Гоце Делчев в Благоевград. Здравият гръб, който го подпира в израстването в йерархията на БКП е секретарят по идеологическите въпроси в Окръжния комитет на БКП-Благоевград. Борис Аврамов се казва този човек и е негов земляк от Гоце Делчев, където е бил секретар на Градския комитет на БКП, лично е ръководил преименуването на помаците през март 1973 г. в село Корница, както и смазването на протестите там, в резултат на които са загинали няколко човека, десетки са ранени, девет души са пратени в затвора, а десетки са изселени.
Та този човек, Борис Аврамов, е ракетата-носител в партийната кариера на бащата на Росен Плевнелиев, който идвайки в Благоевград веднага изтегля и Асен Плевнелиев там. Четем протокол № 3 от заседание на Бюрото на Окръжния комитет на БКП-Благоевград, проведено на 5 март 1975 г. (ДА-Благоевград, Фонд 2, Опис 24, архивна единица 26, лист 64). В този документ е описан състава на Окръжния съвет за наука и образование при ОК на БКП – Благоевград. Там виждаме, че шеф на” забележете, идеологическата комисия по партийно-организационната работа на ППО (първичните-партийни организации) и идейно-политическата работа в училищата е другарят Асен Плевнелиев. За всички онези, които са забравили какви са били профила и задачите на тези високопоставени и с много власт номенклатурчици ще припомня-те решаваха съдбите на онези българи, които бяха в техния ресор и регион! Бащата на Росен Плевнелиев е вземал решения свързани с назначенията в своя сектор, давал е характеристики на хората, които е трябвало или не е трябвало да бъдат назначени, обосновавал е поставянето или снемането на всеки, който е работел в сферата на основното и средно образование в окръга тогава, участвал е в изработването на перспективни планове за идеологическата работа в окръга. Най-вече това последното. От какви позиции го е правел ли? Ето от какви: „Беше проучен нашия и съветски положителен опит в планирането на идеологическата работа, както и този на най-добрите комитети и ППО в окръга. Не основата на него отдел „ПА” (Пропаганда и агитация, бел. моя) на ОК на БКП разработи свои съображения за планирането на идеологогическата работа за 1977 година. Уточниха се видовете планове за идеологическата работа, основното им съдържание, съобразно изискванията произтичащи от Единадесетия партиен конгрес, Февруарския (1974 г.) и Юлския (1976 г.) пленум на ЦК на БКП и решенията на пленумите на ОК на БКП и неговото бюро, формите за координация и контрол” ( ДА-Благоевград, Фонд 2Б, Опис 11, архивна единица 36, лист 108).
А сега внимание-в Държавния архив в Благоевград попаднах на документ (докладна записка) от 1977 г., който доказва, че Асен Плевнелиев по това време вече е сред висшата номенклатура в окръга, тъй като, както се вижда от документа, завежда сектор „Образование” към отдел „Наука и образование” в Окръжния комитет на БКП-Благоевград! А след това става завеждащ сектор „Изкуство и култура” към ОК на БКП-Благоевград.
Поради заемането на тези позиции в партийната йерархия, Асен Плевнелиев е бил сред най-високопоставената номенклатура на самия отдел „Пропаганда и агитация” на Окръжния комитет на БКП-Благоевград:
”В съответствие с номенклатурата на ЦК на БКП, утвърдена с протокол № 573 от 10.XII.1974 г…., Бюрото на ОК на БКП-Благоевград утвърждава следната номенклатура на кадрите, които да се водят на отчет в Окръжния комитет на Българската комунистическа партия
Кадри на отчет в Бюрото на ОК на БКП
А. От партийните комитети
1.Членовете и кандидат-членовете на ОК на БКП
2. Завеждащ отдели, сектори, организатори, инструктори и други сътрудници на ОК на БКП, приравнени към тях”.
Бащата на Росен Плевнелиев умира рано, в средата на 80-те. Казват, че бил добър човек. От един момент нататък всички сме добри. Изследването ми продължи с търсене на доказателства за разпространяваната информация, че майката на Росен Плевнелиев, Славка Плевнелиева също била партиен секретар-в Математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов”. Истината е следната-архивите на партийната организация на МГ „Сергей Корольов” в Благоевград не са съхранени. След къртовско ровене по останалите архиви на ГК и ОК на БКП-Благоевград, почти когато бях загубил надежда, случайно ми попадна документ със заглавие „Докладна записка от педагогическото, партийното и профсъюзно ръководство на Математическа гимнация „Акад. Сергей Корольов”, Бл-д, ОТНОСНО: по-нататъшното развитие и укрепване на Математическата гимназия – Благоевград”. Документът е със дата 25 януари 1978 г. и е подписан от директора на гимназията Т.Чимев, от партийния секретар Бл. Ангелов и председателя на СБУ (Синдиката на българските учители, бел. моя) – Сл. Плевнелиева.
Колкото до многократно завъртяното от доста хора твърдение, че сегашният президент Росен Плевнелиев е бил „щатен комсомолски секретар”, то не се потвърди, защото никъде сред списъците на хората, заемали щатните длъжности в ОбК и ОК на ДКМС-Благоевград не видях името на сегашния президент. Не намерих доказателства Росен Плевнелиев да е бил изобщо комсомолски секретар на УК на ДКМС в математическата гимназия-такива са били Вяра Виделова през 1981/82 г. и Димитър Димитров през 1983/84 г., на които внимателно прочетох характеристиките и запазените документи в архивите на ОбК и ОК на ДКМС-Благоевград, посочва Антон Тодоров.
Президентът Росен Плевнелиев е бил член на БКП, но срамежливо крие тази тайна. Разкритието направи политологът Антон Тодоров. Той показа документи, според които сегашният държавен глава не е бил просто редови член на партията, а и част от нейния номенклатурен апарат.
Тогавашният студент Плевнелиев, който към днешна дата закриля протестърите и се обявява срещу кадри на ДС и на бивши висши представители на БКП на ръководни постове, всъщност се оказа активен комунист. В предаването на Люба Кулезич Тодоров показа документ, който удостоверява, че президента е бил делегат на партийната районна конференция и е бил предложен за член на вузовския комитет на БКП при ВМЕИ „В.И. Ленин“, днешния Технически университет.
Държавният глава следва там Изчислителна техника в периода 1984-1989 г. В края на ноември 1987 г. партийната организация към ВУЗ-а провежда своята XXIV отчетно-изборна конференция. От документите става ясно, че едно от петте имена на преброителите е на Росен Плевнелиев. Антон Тодоров коментира, че особено по времето на комунизма преброителите са се ползвали с огромно доверие в партията. Това е категорично доказателство, че Плевнелиев е бил номенклатура на БКП и като такъв е участвал в решенията кой да се развива в науката и кой не, смята политологът.
Вузовският комитет на партията има право, образно казано, да коли и беси студентите и да решава техните съдби – дали да им даде право да се развиват, да следват в чужбина или пък да бъдат изхвърлени от университета като партийно неблагонадеждни.
Преди време Тодоров хвърли бомбата, като показа документи, че президентът на ГЕРБ е свързан с военното разузнаване. Според политолога Плевнелиев е бил част от най-засекретената, най-свързаната с Главно разузнавателно управление на съветската армия структура.
Ето този човечец и президент вчера заяви:
„Престъпленията на комунизма не бяха заклеймени, нито наказани подобаващо, а българите, които изпитаха репресиите на режима, не получиха справедливост”, категоричен бе той. Президентът напомни, че след краха на режима през 1989 г. оцелелите „бивши хора“ не са потърсили мъст: „За разлика от своите мъчители, те искаха само да се изрече истината на глас”.
„Не можем да продължаваме да търсим пристан в удобното бездействие и в оправданието, че времето е било такова. Не трябва безучастно да гледаме как историческата подмяна шества в медиите и в учебниците. Време е да разровим праха на миналото, за да потърсим истината“, апелира Росен Плевнелиев.
Той призова за изграждането на Мемориал на жертвите на комунизма и Музей на българския XX век.
Добре! Но защо бивш комунист според документите все пак е президент, а един друг е премиер, а една друга е шеф на парламента?!
Защо чак сега се леят крокодилски сълзи, след първите милиони и ни учат на история и морал?!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене