ПМГ победи в последната проверка преди старта на ученическите игри

пмг яне сандански

11о подобие на големи­те отбори волейболните тимове, ПМГ „Яне Сан­дански“ и ПГ по МСС „Пейо Яворов“ изигра­ха контрола помежду си преди старта на надпре­варата при средношкол­ците. Двата отбора за­гряха за бъдещите битки в общинския шампионат между отделните гимна­зии с атрактивен двубой помежду си. Той се про­веде в салона на гоцеделчевската природо-математическа гимназия, където местните фенове още помнят трениров­ките на баскетболният „Лукойл“ преди мачове­те си в Европа-Евролига срсщу „Арис“ (Солун). Срещата, поднесе много емоции на публиката, която неистово подкре­пяше своите. Изклю­чителна коректност и безпристрастност пока­заха преподавателите по физическо възпитание и спорт. Голяма помощ им оказа и атрактивна­та Емилия Караилиева, която стриктно следеше на съдийската маса за коректното отбелязване на резултата.

В крайна сметка при­ятелският мач бе спече­лен с пълното превъз­ходство на отбора от ПМГ „Яне Сандански“ на треньорския тандем Румен Джинев и Алек­сандър Халачев. Побе­дителите взеха мача с 3:0 гейма, като само в третия отборът на ПГ по МСС бе близо до обрат, но до изненада така и не се стигна, а трите час­ти завършиха съответ­но 25:18, 25:20, 25:22. За тима на домакините със силни изяви се от­личи капитанът Любен Попов. Многократният носител на тенис купа „Самандови“ поведе съ­отборниците си в мача и демонстрира, че може да бъде ефективен во­лейболист, както прави това с ракета в ръка. Го­лям принос имаха братя­та близнаци Светослав и Радослав Коричкови, Кристиян Тангълов, Иван Сердарев и Васил Радойков.

Това бе последната проверка преди старта на ученическите игри, които започват след броени дни и ще излъ­чат тимовете, които ще представят Гоце Делчев на следващото по-висо­ко ниво и евентуално на национално равнище. Според първоначални­те прогнози основната конкуренция при волей­болистите ще бъде меж­ду миналогодишните първенци от НПГ „Ди­митър Талев“ и ПМГ „Яне Сандански“, които ще търсят пробив в оч­ерталата се хегемония на непегейци.

Вестник „Хроника“

pmg2012

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене