Кметът на Солун: Македонците са българи, няма македонски език

Признавам, че тези хора трябва да получат идентичност. Да бъдат нещо. Да не забравяме, че са българи. Не съществува македонски език. Всичко това създаде Тито, казал още Бутарис

Кметът на Солун Янис Бутарис, чийто роднини са от Крушево, Македония, заяви, че не съществува македонски език, а „съседите от север“ са българи, съобщи македонската телевизия Канал 5. В интервю за гръцкия вестник от Австралия „Неос Космос” Бутарис е заявил, че е необходимо да се намери компромисно решение за името Македония, което за Гърция ще бъде болезнено, но това е единственият начин.

„Някак си не ми идва този регион да го нарека Македония. Но трябва да бъде намерено компромисно решение“, заявил Бутарис, изтъквайки, че бившият президент Киро Глигоров е бил сериозен по този въпрос, а сегашният премиер Никола Груевски присвоява гръцки символи.

„Признавам, че тези хора трябва да получат идентичност. Да бъдат нещо. Да не забравяме, че са българи. Не съществува македонски език. Всичко това създаде Тито“, казал още Бутарис. По думите му името „Славомакедония“ било приемливо решение за Гърция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене