ВИДЕО: Корнелия Нинова в Благоевград

Корнелия Нинова: Аз съм за широка лява кандидатура

 

 

„Не се чувствам подготвен за кандидат за президент“. Така коментира днес в Благоевград слуховете за евентуалната си номинация Костадин Паскалев, член на Изпълнителното бюро на НС на БСП. Той бе в областния център заедно с председателя на партията Корнелия Нинова и останалите членове на Изпълнителното бюро, което проведе изнесеното заседание в Благоевград.

Една от целите на изнесените заседания е новото ръководство на партията да обиколи местните структури, като старта, както Е79 news вече писа, беше даден в Благоевград, едно от местата където в местната структура имаше доста проблеми и напрежение.

„Навсякъде ще прилагаме еднакъв подход при организационното укрепване на партията. Ще правим социално икономически анализ на всяка община, обществено политически анализ и анализ на структурата на БСП и мерки, формиране на конкретни политики във всяка община“, разясни лидерът на партията Корнелия Нинова.  

 

„Голямата ни цел е мобилизацията на партията, както организационно като опозиция на това управление, така и подготовка както за президентските избори така и за предсрочни парламентарни избори“, добави Нинова.

 

До края на юни и началото на юли БСП ще обсъжда въпроса как да се яви на президентските избори със свой кандидат или с обща лява кандидатура.

„Преди това ще проведем вътрешно допитване в партията, ако отговора е за широка лява кандидатура ще търсим такава обща лява двойка зад която да застанат и хора извън БСП“, коментира Корнелия Нинова. Личното мнение на лидера на БСП е за широка лява кандидатура.

 

Партийните структури ще бъдат питани какъв кандидат за президент си представят, член на БСП, лява кандидатура, широка кандидатура. Ще се питат и под каква форма да се издигне тази кандидатура, както и кой би могъл да е фигурата която да получи подкрепа на всички членове на БСП.

На днешното заседание на Изпълнителното бюро на НС на БСП в Благоевград, което беше закрито за медиите, беше решено да се започнат незабавни разговори с ръководствата на другите опозиционни парламентарно представени партии и опозиционните партии представени в местната власт по две теми едната от които за общи опозиционни действия срещу правителството на Бойко Борисов.

„Втората тема е да се потърси подкрепа за алтернативните ни предложения за промяната, която предлагаме в политиките в България. Парламентарната група е подготвила и ще внесе няколко закона, които изпълняват нашата политика за връщането на държавата в икономиката и за ролята на социалната държа“, съобщи пред медиите в Благоевград лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

„До края на тази сесия ще внесем два законопроекта. Единият касае управлението на държавните дружества и държавната собственост, отделянето на това управление от политическата власт, от партийните квоти  и политическите назначения. Създаване на условия тези дружества да се развиват и увеличават възможностите за производство в България.

Вторият закон е за създаване на едно държавно предприятие в земеделието, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция от дребните производители, нейната преработка и продажбата, както и да гарантира пазари, тържища, борси, на които земеделският производител да може да продава своята продукция. Предприятието ще има ангажимент и при помощта за реализирането на продукцията извън страната“, съобщи още Корнелия Нинова.

 

На база на предлаганите политики БСП ще търси общ фронт, опозиция на ГЕРБ и обща подкрепа на алтернативната политика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене