Танцов концерт на студенти от специалност „Съвременна хореография“ ще се проведе днес в града

От 18.30 часа в зала „Яворов“, Благоевград ще се проведе традиционният годишен концерт на студенти от специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф. д. изк. Анелия Янева, съобщиха от пресцентъра на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Концертът ще е разпределен в четири модула. Първият ще включва постановки на студенти от първи курс, специалност „Съвременна хореография“. Те ще покажат танцови дуети с различна тематика, обединени от предварителното задание – всички те да са реализирани по музика от френски шансони. Вторият модул е реализиран от студентите от втори курс, специалност „Съвременна хореография“. Всеки от тях е поставил авторско танцово трио по испанска или италианска музика. В третия модул се бъде представена дипломната работа на Лидия Томова-Чимева, студентка по специалност „Хореографска режисура“ от класа на проф. д. изк. Анелия Янева. Дипломната работа „Спри, събуди се!“ е свързана с наболели за обществото ни проблеми – и по специално с наркоманиите. И как момиче от едно нормално семейство може да бъде подлъгано да тръгне по този път. В постановката участват първокурсници от специалност „Съвременна хореография“ и деца от танцов клуб „Блясък“, който Лидия Томова-Чимева ръководи успешно вече няколко години.
В антракта на представлението ще бъде показана и изложба, свързана с проблема с наркоманиите.
Четвъртият модул е цялостна танцова постановка по музика от италиански опери. Реализирана е от студентите и преподавателите от специалност „Съвременна хореография“ – проф.д.изк. Анелия Янева; Чан Тхе Чунг (премиерсолист на балет „Арабеск“, София и преподавател по „Дуетен танц“ и „Сценична практика“); Надежда Здравкова (солистка на балет „Арабеск“, София и преподавател по „Модерен танц“ към специалност „Съвременна хореография“).
Традиционно се очаква да се включат и ученици от Националното училище за танцови изкуства, София, студенти от Софийския университет „Климент Охридски“ и на танцьори от Funky beat – Дупница.
Чрез концерта студентите от специалност „Съвременна хореография“ ще покажат танцовите си умения и нещата, които са научили през изминалата година.
Концертът е реализиран по проект на НИР към Югозападния университет „Неофит Рилски“ и с подкрепата на община Благоевград.
Представените постановки ще бъдат играни и в два последователни спектакъла на ХI-тия Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол от 5 до 10 юли 2016, под патронажа на вицепрезидента г-жа Маргарита Попова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене