Футболистите на Банско излязоха във ваканция

Команда „Свободно“ бе дадена на играчите веднага след последния им двубой с „Нефтохимик” и те ще се съберат най-вероятно в началото на юли

В последния си двубой иначе „козлите“ загубиха с 2:0, а това пък даде възможност на техните опоненти да се разминат с отпадането. Последната среща от шампионата бе решаваща за бъдещето на клуба от морския град, тъй като отборът беше застрашен от изпадане във „В” група, а това щеше да възпрепятства участието му в новото елитно първенство. „Нефтохимик“ завършиха сезона, заемайки 12-а позиция в класирането, с актив от 38 точки и си гарантираха мястото в професионалния футбол. Банско пък финишира 9-и c 39 т.

Резултатът в двубоя бе открит още в 10-ата минута. След като Станислав Дрянов центрира от корнер, най-съобразителен в наказателното поле бе Илия Димитров, който вкара с глава. Първото полувреме приключи без много опасности и пред двете врати.

Още в началото на втората част „Нефтохимик” пропусна шанс да удвои аванса си. Борислав Борисов центрира към Илия Димитров, който отново стреля с глава, но топката мина над вратата на Марио Атанасов. В 73-тата минута Борисов реши резултата. След като получи подаване от Цветан Филипов, той остана непокрит и отбеляза за 2:0 от границата на малкото наказателно поле.

След мача старши треньорът на „Банско” Иван Атанасов сподели: „Поради отсъствието на Йордан Лечов и Костадин Слаев заради сватбено тържество се наложи да направя размествания в отбора. Георги Фикийн стана десен защитник, Георги Кременлиев – ляв, Благой Родов – централен защитник, Васил Туджаров заигра в халфовата линия. Като цяло владеехме играта на терена. В 10-ата минута допуснахме леко попадение от статично положение. Непростими пропуски в мача направиха Боби Хазуров, Милен Лефтеров, Георги Фикиин, Любо Витанов, Красимир Илиев. В 73-тата минута при нова фатална грешка резултатът нарасна на 2:0 за „Нефтохимик”. Късата резервна скамейка и липса на конкуренция си казаха думата”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене