Неврокопският любимец Йордан Боздански отново доказа, че е сериозен професионалист

Едва ли някой може да отрече на специалиста, че има основен дял юношите на ОФК „Пирин“(Благоевград) да запазят мястото си в Елитна група U19 на България и за следващия сезон

Това стана факт, след като в решителен мач направиха равенство 1:1 с директния си конкурент от „Локомотив“(Пловдив). Хиксът бе напълно достатъчен за „орлетата“ да останат на 13-то място в класирането, гарантиращо оцеляването, изпреварвайки отборите на „Черноморец“(Бургас) и „Локомотив“(Пловдив).

Иначе още от началото на двубоя благоевградчани показаха, че са решени да се борят до последно и извиха обръч около вратата на съперника. Така логично се стигна до попадението на Петър Христов, който в 9-та минута завърши по прекрасен начин контраатака в зелено и даде аванс на своите.

Ранният гол видимо амбицира гостите не се предадоха и в края на полувремето стигнаха до изравнително попадение. Късметът попречи на ОФК „Пирин“ да отбележат, след като гредата на два пъти бе верен помощник на „Локомотив“(Пловдив) при мелле преди почивката, като топката по чудо не влезе във вратата след удари на Младенов и Грозданов.

През втората част пловдивчани заиграха по-отворено и на няколко пъти влязоха в опасна близост до вратата на „Пирин“, пазена стабилно от Урдарски почти през целия мач.

В 72-та минута Грозданов отново нацели греда, след като бе останал в отлична позиция срещу вратаря на гостите, но отново късметът бе на страната на „смърфовете“.

В крайна сметка зелените стигнаха до равенството и запазиха мястото в елитния турнир, за който догодина ще играят наборите 98 и 99.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене