„Германея“(Сепарева баня) победи „Пирин“(Гоце Делчев) и оцеля във „В“ група

Мачът завърши при 2:0 за домакините в един от най-важните двубои за тяхната история, докато неврокопчани завършиха, както и започнаха – с поражение

Мачът бе без особено значение за отбора от града край Места, който предсрочно си осигури оставане в третото ниво на българския футбол. Футболистите на Венелин Товиров на практика играха в протоколен за тях мач, докато техните домакини се нуждаеха от непременна победа, за да се спасят. Именно вече ваканционното настроение използваха играчите на „Германея“, създавайки повече голови положения от противника, а от тях успяха да реализират само две.

В същото време всичко се случи по ноти не само на стадиона в Сапарева баня, но и в Сливница, където основният опонент в битката за оцеляване „Балкан“(Варвара) загуби, като гост на „Сливнишки герой“ с 1:5. Това бе достатъчно за тима от балнеоцентъра да събере 19 точки срещу 17 на прекия им конкурент, който от догодина ще играе в най-нископто ниво на българския футбол.

Иначе двубоят между „Германея“ и „Пирин“(Гоце Делчев) се игра пред около 200 зрители, които можаха да видят и съпреживеят успеха на своите, които откриха в 42-та минута чрез Димкин, а в 85-та Йоцов оформи крайното 2:0.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене