„Спортна панорама 2016” се проведе за пета поредна година в Благоевград

Над 20 спортни клуба от Благоевград се включиха в „Спортна панорама 2016” . Тя се провежда за пета поредна година  и има за цел да представи пред широката общественост дейността и постиженията на спортните клубове в Благоевград.

Bl-Sport-5 При официалното откриване на „Спортна панорама- Благоевград 2016” участниците бяха  поздравени от клуб по художествена гимнастика – „Пирин”, танцов клуб „Дежа Вю”, ГК „Любчо Солачки“, клуб по спортни танци „Прима“, „Силвана денс“ и „Блясък“.

Bl-Sport-4Bl-Sport-3„Спортна панорама” е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в града и да мотивира младите хора да спортуват активно. Празникът, в чест на спортистите от Благоевград и отдаването на значение на техните постижения е част от целта на общинското ръководство областния център на Пиринско да се превърне в „Спортен Благоевград”.

Bl-SportКметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов също се включи в инициативата, като изпита своите умения по баскетбол. Кметът Камбитов, заедно с председателя на Общински съвет Радослав Тасков провериха дали не са загубили форма и вкараха по няколко коша, под аплодисментите на младите баскетболни таланти от Благоевград. След това поздравиха представители на отборите, които демонстираха своите умения на площад „Георги Измирлиев”.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене