Бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) бележи 2 гола. Благоевградският съименник завърши първенството със загуба

Силна игра и два гола в противниковата врата регистрира игралият за неврокопчани Веселин Марчев за успеха на неговия“Локомотив“(Пловдив) срещу „орлетата“ 

За хората на Наджи Шенсой може да се отбележи, че играха освободено, след като нямаха никакви проблеми, след като успяха още миналата седмица да си осигурят място в „А“ група и следващия шампионат. След края на настоящия и независимо от поражението „Пирин“ остана на осмото място в класирането с 29 точки. Въпреки победата, която е шеста поредна за пловдивчани, те не успяха да се класират за европейските турнири.

Мачът срещу смърфовете за „орлетата“ бе почти като на театър, след като те бяха наказани от БФС и повече от половината стадион беше затворен.

Първата ситуация в срещата бе за благоевградчани. Мартин Тошев изскочи зад защитата на гостите още във 2-та минута, но ударът му мина над вратата на съперника.

Гостите първи откриха резултата. В 20-ата минута бившият футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) Веселин Марчев с диагонален изстрел от наказателното поле и с помощта на страничния стълб отбеляза за пловдивчани.

Фаул на опасна позиция в полза на благоевградчани възникна в 29-ата минута. Тони Тасев центрира, напрежението се задържа пред вратата на “Локомотив”, но в крайна сметка Юли Попев изпрати топката в с глава в аут.

Второто полувреме започна с натиск на „орлетата“, който донесе резултат в 56-та минута, когато Тони Тасев центрира ниско и Мартин Тошев засече топката за 1:1.

„Локомотив”(Пловдив) обаче бързо върна преднината си. Веселин Марчев с шут от средна дистанция в 64-ата минута и пак с помощта на левия стълб направи резултата 1:2.

В 69-ата минута Венцислав Бенгюзов падна в наказателното поле на “смърфовете”, но съдията прецени, че няма контакт с Александър Тунчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене