Първо в Топ Преса – интервю с новоизбрания председател на общинската организация на Столетницата!

Николай Бошкилов — модерният ляв лидер на БСП в Благоевград: С доверие и екипност успехът не е мираж

 

Господин Бошкилов, колкото и шаблонно да звучи въпросът ми, какво ви провокира да оглавите партийната структура на БСП в Благоевград именно в този етап?
– Не намирам това за провокация. БСП е моята партия и аз съм длъжен пред себе си във всеки един момент от развитието й да поемам курс за нейния просперитет. В актива на организацията съм от години и считам, че имам енергия и сили да съм от генераторите за нейния възход.

Няма как да избегна въпроси, свързани с поредните загуби на БСП по време на избори, със станалите обществено достояние вътрешнопартийни раздори и междуличностни войни в БСП?
– Тези драми сякаш ги виждате и преекспонирате вие в медиите. БСП -Благоевград е жив организъм. Има етапи на застой, но има желание и възможност за нови успехи. Не бих се съгласил, че има войни. Наистина -има спорове по идеологически въпроси, но така е във всички партийни централи. Битката ни е обща, а именно работа за просперитет на съгражданите ни, на всички, които ни подкрепят и вярват. В крайна сметка, ние сме една наистина демократична партия и подлагаме на обществен дебат важни за обществото проблеми. Това, че претърпяхме загуби по време на избори, не означава, че бъдещето на БСП е заложено на карта. Напротив, всички ние, в това число и аз, сме взели поуки от евентуално допуснати грешки, но това както се казва са грешки на растежа.

На какво залагате занапред? Има ли обновление в благоевградската организация?
– Само на няколко дни е новият ръководен орган. Имаме ново партийно бюро. По моя преценка се увеличи численият състав на Бюрото. Вече са 13 в актива, а не 11, както беше до този момент. Всеки от тях е готов да работи за каузата БСП. Предпочитам да не давам предварителна оценка. Хората сами ще усетят промените. Залагам на формулата – заедно, с общи усилия
да воюваме за разчупване на статуквото, наложено от управляващата партия ГЕРБ и нейните сателити във властта. Предстои ни наистина сериозна работа, за да покаже, че БСП е жива и готова за битки в името на всички хора…

Областният председател на партията в Пиринско Юлиян Гошев е в оставка. Кой ще го смени на ръководния пост?
– Рано е да коментираме конкретна кандидатура. До месец-два ще се утвърди нов Областен съвет на партията. Следват номинации, обсъждания на всички кандидати за поста, едва тогава ще се стигне до конкретен избор на нов лидер. Несериозно е още сега да се хвърлят в медийното пространство имена на наши активисти.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене