Яйца и козунаци подредиха на пъстра изложба в Черниче

В първия Великденски ден, слънчеви деца подредиха пъстра изложба в евросело Черниче. Десетки жители и гости на селото дойдоха днес в арт ателие „Ботичели”, за да отпразнуват Възкресението. Домакин на невероятната изложба на красиви яйца и великденски хлябове, бе Николай Кашев.

cherniche-2Много гости и приятели на дойдоха да се насладят на изкуството сътворено то ръцете на малки и големи. Кошници с пиленца, големи козунаци и сладки погачи бяха подредени изящно около цветните яйца и изпълваха дългата маса в двора на арт ателие „Ботичели” . Изложбата бе организирана съвместно с читалище „Гоце Делчев – 1958”- с.Черниче и църковното настоятелство.

cherniche-3Специални гости бяха потребители и ръководителят на Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания Маргарита Бербатова, кметът на община Симитли Апостол Апостолов и директорът на Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ – Благоевград – Димитрина Иванова, която от своя страна бе донесла изработени от гимназията хлебни изделия. С грамоти кметът на село Черниче Георги Стефанов награди всички участници.

chernicheТой пожела на всички много здраве и благополучие и благодари за участието на децата и техните родители на един от най- светлите християнски празници. Кметът Апостолов приветства гостите и каза, че вече четири години точно на Великден, това е едно от най- красивите събития в общината.”Нека се превърне в голяма традиция и да го развиваме”, сподели още той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене