Д-р Десислава Панайотова: Когато отнесеш частица от Благодатния огън в дома си, той се освещава и благославя за цяла година

Когато отнесеш частица от Благодатния огън домът се освещава и благославя за цяла година. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Д-р Десислава Панайотова, богослов, редактор на официалния сайт на Българската православна църква.
Във връзка с това за що е важно Благодатният огън да бъде отнесен в домовете на хората, д-р Панайотова обясни: „Тази благодат, която слиза на Божи гроб се пренася по домовете ни като свидетелство, че възкресението е за всички човеци, не зависимо къде живеят и в коя точка на земята се намират”. „Когато отнесеш частица от Благодатния огън у дома свидетелстваш, че вярваш, че Христос е възкръснал, домът се освещава, благославя за цяла година, за да пребъдем във вярата и да устоим в нея години след години, до края на живота си”, допълни тя.
На въпрос от колко време Благодатният огън идва от Божи гроб направо в България, тя уточни, че поне от 10 години вече се е утвърдила традиция да има българска делегация, което е много голямо благословение за България.
По случай Възкресение Христово д-р Панайотова заяви, чене трябва да се съмняваме във Възкресението, а да вярваме в него, защото чрез вярата, която изповядваме в Христо ще се спасим.
Любомира НИКОЛОВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене