Светлинно шоу в Благоевград за Великден

В нощта на Възкресение Христово Благоевград ще бъде покрит със светлина. Уникална композиция ще освети големия кръст над града и централния храм „Въведение на Пресвета Богородица“, съобщи „Дарик“.

20160430122951-Image_5463112_126Специалната светлинна техника вече е разположена в местността „Памет и вяра“, която е на един от хълмовете над града. В продължение на години благоевградчани събираха дарения за реализацията на проекта, който представлява ансамбъл от храм, паметен знак на признателност към загиналите за освобождението на града и региона и 33 метров кръст. Пътят до святата местност е оформен като екопътека за отдих и спорт.

По време на Светата Литургия тази нощ комплексът „Памет и вяра“ ще бъде покрит със светлина. Жителите и гостите на Благоевград ще могат да видят светлинните лъчи, които обгръщат символа на вярата от всяка точка на областния център. Светлинното шоу в нощта преди Великден ще започне в 21 часа, а точно в полунощ всички ще могат да видят уникална картина от цветни светлини. Сюжетът ревностно се пази в тайна от общината, която е инициатор на арт събитието.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене