Поредно безобразно представяне на „Пирин“(Гоце Делчев) огорчи феновете му

Игралият сам до преди 3 г. в „А“ група тим играе безобразно в последните си срещи и показа, че няма психика в играта срещу преки съперници. Трите греди спасиха неврокопчани от пълен резил срещу отбора на „скиорите“ формиран от футболни пенсионери

Воденият от Венко Товиров отбор този път получи звучен шамар от „Рилски спортист“, чийто отбор тренира между 1 и 2 пъти седмично за разлика от ежедневните занимания на неврокопчани. За капак отборът от града край Места бе изключително импотентен и безидеен в предни позиции, което улесни сериозно задачата на „скиорите“, останали непобедени от неврокопчани през този шампионат.

За домакините от Самоков пък това бе едва вторият успех за прелетния полусезон и нищо чудно да бъде само той финала на шампионата. Това пък им позволи да се откъснат от незавидната 15-та позиция, на която бе до момента. Там пък се върна „Пирин“(Гоце Делчев), който изкара над невралгичната зона едва десетина дни.

В герой за „оранжевите” се превърна 40-годишният Васил Киров, който заедно с още трима негови съотборници сумарно формират число на възрастта, колкото на целия отбор от Гоце Делчев, където има доста голобради момчета. Халфът заби два гола преди почивката, а през втората част бе близо това да излъже противниковия страж Николай Шоколарев директно от корнер, но топката се отби от страничния дирек за радост на „зелено-белите“.

За първото попадение на Киров в 12-ата минута асистира Виктор Младенов, чийто пробив отляво бе майсторски завършен от маестрото. В 19-ата мин пък халфът покачи на 2:0 с добавка, след като удар на тарана Петко Петков се отби от напречната греда.

Класиката оформи влезлият като резерва Йоаким Ръсовски в последните мигове на срещата. Универсалният футболист реагира добре в една ситуация в наказателното поле на неврокопчани и заслужено попадна в прегръдките на съотборниците си.

Домакините можеха да реализират поне още два гола, но опасни изстрели от 20-ина метра на развихрилия се Петко Петков и Ивайло Захариев-Пиф с вещина бяха отразени от вратаря на гоцеделчевци Николай Шоколарев. За гостите пък могат да се запомнят общо две по-сериозни възможности за голове след шутове на Борислав Шабанов и ветерана Георги Калайджиев.

Отборът на неврокопчани след този мач си навлече сериозни основателни претенции от страна на своите запалянковци, които в тази година изстрадаха твърде много. След три треньорски смени те продължават да бъдат в миманса и застрашени от изпадане при негативен развой на кампанията за отборите от региона в по-горните групи.

След това представяне се налага мнението, че през лятото в „Пирин“(Гоце Делчев), който се превърна в посредствен отбор, който може да бъде победен от всеки и не разполага с достатъчно сериозна конкуренция между играчите. Това кара някои да се чувстват недосегаеми, независимо от представянето им, което поставя въпрос пред ръководството и треньорския щаб как неврокопчани ще се представят до края на първенството, след като им предстоят мачове срещу „Беласица“, „Вихрен“, ЦСКА и „Германея“.

Дали „пиринци“ са си взели бележки от своите последни две представяния, ще проличи идната неделя, когато посрещат на своя стадион „Беласица“(Петрич).

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене