С жалби към КЗК: Недоволни бизнесмени възпрепятстват санирането на десетки сгради в Благоевград!

Отпаднали от търговете строителни фирми обжалват изборната процедура на изпълнителите

Жалби до Комисията за защита на конкуренцията блокират Националната програма за саниране в Благоевград.

Към вчерашна дата, няколко отпаднали от търговете строителни фирми са внесли към КЗК искания за обжалване на изборната процедура на изпълнителите на строително-монтажните дейности.

Основният мотив на голяма част от жалбоподателите е, че са отпаднали неправомерно по позициите на миналата вече процедура за избор. Други фирми обачеса посочили, че се обявават срещу цялата бъдеща процедура за новите обекти за саниране.

Припомняме ви, че нееднократно Благоевград е обявяван за отличник в изпълнението на програмата за саниране. Само преди дни, за да инспектира постигнатите резултати на посещение в Благоевград  дойде и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. След като тя и кметът Камбитов направиха обстоен преглед на обновените сгради, г-жа Павлова заявяви категорично, че нашият град е шампион по отношение на коректното, навременно и качествено изпълнение на програмата, като след нас се нареждат Бургас, София и Хасково.

С действията си обаче недоволните бизнесмени забиват прът в изпълнението на строително-монтажните дейности, тъй като процедурата по разглеждането на жалбите им ще проточи и ще забави за неопределено време бъдещата реализация по обновяването на над 90 жилищни сгради в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене