Без категория

Затвориха 2 заведения за мръсотия и съмнителни кюфтета, кръчма на бивш полицай сервира мезета, а няма вода да мие чиниите

първан дангов

Директорът на Агенцията по храните Първан Дангов е издал заповед за затваряне на две заведения в Дупница. Инспектори от агенцията са установили, че заведението за хранене, намиращо се на ул. „Саморанска“, собственост на ЕТ „Георги Танев-Стефани“, работи без регистрация. Персо­налът е без здравни книжки и без всякаква документация. Няма условия за миене на съ­довете, няма течаща топла во­да, нито препарати за почиства­не, складовото помещение е с разрушена мазилка. Собствени­кът на заведението за хранене Георги Тенев не е показал на ин­спектиращите документ за произход на кюфтетата, откри­ти в склада.

Инспекторите са открили на­рушения и в кафе-аперитив „Борива“ в жк „Бистрица“ в Дупни­ца, собственост на бившия по­лицай Златко Ангелинин. В ка­фе-аперитива са предлагани са­лати и пържени картофи без разрешително от Агенцията по храните. Проверяващите са ус­тановили, че мезетата се серви­рат в чинии за многократна упо­треба, но няма течаща вода в заведението, където те да бъдат измивани. Управителят не е представил документ за произ­ход на хранителните продукти.

„Собствениците на двете за­ведения ще отнесат глоби до 2000 лв., а заведенията могат да отворят отново, след като се регистрират в Агенцията по хра­ните и изпълнят всички предпи­сания на инспектиращия орган“, заяви Първан Дангов.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене