„Марек Юнион-Ивкони“ падна от „Монтана Волей“, но това не помрачи настроението на феновете по трибуните: Суеверни дупнишки фенове дойдоха брадясали, за да не урочасат победата, но уви. Цялата рода на волейболната звезда на „Марек” Златан Йорданов не спря да го надъхва през целия мач

Калин Гелев, Методи Чимев и Йордан Йарданов изгледаха мача от първия ред

„Монтана Волей“ победи „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница) с 3:0 (25:17, 25:23, 25:16) в директния спор за първото място от група Б на Купа България Ефбет 2016! Пред повече от 600 свои привърженици в спортната зала в Дупница момчетата на Найден Найденов допуснаха първо поражение в турнира и останаха на втората позиция с 3 точки. Така на 1/2-финал четирикратните шампиони ще играят с победителя в група Б „Нефтохимик 2010“ (Бургас). Силен мач за гостите от Монтана изиграха двамата привлечени национали Теодор Тодоров и Тодор Алексиев. С две победи и 6 точки волейболистите на Петър Шопов завършиха на първо място и в полуфиналите ще срещнат втория от група А „Добруджа 07“ (Добрич).

Четвъртък е почивен ден, който ще бъде използван от финалистите в голямата четворка „Монтана Волей“ и „Марек Юнион-Ивкони“ да пропътуват разстоянието до Бургас, където в петък и събота ще бъде определен носителят на трофея през този сезон.

Опашка за билети се изви пред новата спорта зала „Арена” в Дупница за вчерашния сблъсък на дупничани с монтанци. Сред публиката грееше двойничката Ана на Хубава жена – Джулия Робъртс. Публиката непрекъснато освиркваше един от страничните съдии, недоволна от неговата пристрастност към „Монтана”.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев закъсня за мача с пет минути и връхлетя на бегом в спортната зала. Общинският съветник от ГЕРБ Йордан Йарданов го нахока с думите „Защо закъсня, заради тебе губим!”. Голямо суеверие е обхванало мъжката част от дупнишките фенове – два дни не са се бръснали, за да не урочасат победата на „Марек”, сред тях бе и треньорът Найден Найденов. Кметът на Дупница инж. Методи Чимев пръв пристигна за мача и веднага бе наобиколен от млади фенове. До кмета побърза да седне младата секретарка Людмила Милева на управителя на общинската болница Росен Тимчев. Кметът Чимев гледа мача заедно с колегата си Калин Гелев от Сапарева баня, председателя на сапаревобанския Общински съвет Иван Куйов, зам. областната Радослава Чеканска, общинските съветници от ГЕРБ инж. Емил Гущеров и Йордан Йарданов, адвокат Йонко Гергов. Най-надъхан бе волейболната звезда на „Марек” Златан Йорданов. На трибуните бе силно подкрепеян от съпругата си, сестра си и двете бебчета – 10-месечната му дъщера Катрин и двумесечния му племенник Мартин, облечен в бяла риза и синя папийонка.

жиараневс.цом

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене