33-годишен от Вълкосел едва не загина при тежка катастрофа край сатовчанското село Боголин

Тежка катастрофа е станала преди час между хаджидимовското село Абланица и Боголин, община Сатовча.

33-годишният Асан Чавдаров от Вълкосел, който управлявал лек автомобил „Лада“, едва не е загинал след сблъсък с „Ауди“ с водач Шекер Алиев от същото село.

Веднага на местопроизшествието е пристигнал екип на Спешния център в Гоце Делчев и патрул на Военна полиция.

В болницата по спешност е закаран Асан Чавдаров. Той е със счупен крак и множество наранявания. За щастие, няма опасност за живота му.

Причините за тежкото пътно-транспортно произшествие се изясняват от компетентните органи. Предполага се, че виновен за катастрофата е водачът на аудито, който е известен в региона като любител на високите скорости, както и с това, че често си позволявал да сяда зад волана след употреба на алкохол.

Той е син на 53-годишния Шекер Алиев от Вълкосел, който на 1-ви февруари тази година предизвика тежък пътен инцидент с автобус на гоцеделчевска фирма на пътя Симитли – Банско, управлявайки джип „Нисан“ с несъобразена скорост.

Пълният с пътници автобус в момента на катастрафота е изпълнявал курс от Гоце Делчев към София. Вследствие на високата скорост, на завой 53-годишният водач изгубил контрол над возилото и навлизайки в насрещното платно, се забил в автобуса.

Шекер Алиев-баща бе настанен веднага по спешност в МБАЛ-Благоевград със счупен крак, наранявания и без опасност за живота. Управляваният от него джип „Нисан” след зверския удар се превърна в купчина смачкани ламарини.

Засега не е известно какво е състоянието на сина на 53-годишния мъж и управлявания от него автомобил „Ауди“ след катастрофата на завоя за село Боголин.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене