Бившият футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) Антон Киров може да бъде реабилитиран

За това заговориха от „Миньор“(Перник), чийто състезател за последно бе симпатичният бранител с прякор Кокала

Според управата има голяма вероятност играчът да бъде амнистиран и наложената му едногодишна санкция да бъде намалена. Направени са нужните постъпления от страна на „чуковете“ пред ЗС на БФС това да се случи. Така той може да бъде на разположение на треньора Йордан Самоковлийски съвсем скоро.

Припомняме, че Антон Киров бе одрусан с едногодишно лишаване от състезателни права през есента. Тогава хората от Дисциплинарната коммисия към ЗС на БФС се позова на член 25 от Дисциплинарния правилник заради удар с юмрук в лицето на съдията Марио Спасов от Сливница. Случката стана по време на гостуването в Перник на „Велбъжд“(Кюстендил), а мачът завърши 2:2, съпътстван от инциденти. (По ирония на съдбата, както ТОП ПРЕСА вече писа и през пролетта мачът между двата тима не мина по мед и масло).

Случката, която „закачи на пирона“ Антон Кироввбе в 62-ата минута, като това беше и третият случай, когато домакините искаха дузпа. Тогава бившият играч на „Пирин“(Гоце Делчев) бе задържан в наказателното поле, но сигнал не последва, което пък отключи гнева на бранителя на „жълто-черните“.

Миньорци заобиколиха съдията, който побягна към съблекалните. Оттам обаче бе пресрещнат от други хора от клуба и от зрители, които го заплашиха, че ще има още неприятни емоции, ако посмее да прекрати срещата. В крайна сметка след консултация с делегата, Спасов продължава мача, който завършва 2:2.

На Антон Киров се възлагат надежди да запълни липсата отворена от липсата на бранителите Иван Брестовички и Станислав Недков. Двамата бяха освободени след кратки дебати от ръководството на „Миньор“(Перник) като бяха нарочени сред виновниците за някои от неблагополучията на отбора през пролетта. За тях това имаше двоен ефект, след като края на сезона нямат право да ритат в друг отбор и им остава само да поддържат спортната си форма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене