Националката от ФК „Спортика“ Лилия Бирова с асистенция и вкарана дузпа за победата на България над Румъния

Националният отбор по футбол на България за девойки до 16 години записа втора поредна на международният приятелски турнир на УЕФА, който се провежда в курортният комлекс „Албена“

Възпитаничките на Троян Радулов победиха отбора на Румъния с 7:6 след дузпи, като в редовното време мачът завърши при резултат 2:2.

Първото полувреме българките излязоха много мотивирани на терена и топката бе повече в тяхно владение. В 11-та минута гостите откриха резултата, след грешка в отбраната на България. Националките ни бързо се поправиха, като в 15-та минута Ивана Найденова вкара красив гол с глава за 1:1. В 28-та минута нашите момичета направиха пълен обрат, като сред прецизен извеждащ пас на Лилия Бирова от „Спортика“ Благоевград, Яница Иванова с хубав удар от 15 метра прати топката в левият ъгъл на вратата.

През втората част темпото на игра спадна, като и двата отбора направиха редица смени. В 75-та минута румънките изравниха резултата, като гола падна след добре изпълнен ъглов удар. Минути преди последният съдийски сигнал Габриела Боюклиева можеше да донесе победата за България, като остана очи в очи с вратарката на Румъния, но за съжаление тя пропусна.

Така срещата завърши при резултат 2:2, като по регламент при равенство се изпълняват 11 метрови удари. При тях българките показаха по-здрави нерви. Мариела Недева, Лилия Бирова, Александра Янева, Даниела Лазарова и Ебру Дормушали точни бяха, като единствено Анна Георгиева не сполучи. Последният решаващ мач на България е срещу Хърватия, в четвъртък от 11:00 часа на стадион „Албена 1“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене