Община Гоце Делчев е подготвила седем нови проекта за над шест милиона евро

ръцкият университет Демокрит и  община Кавала, в партньорство с общините Гоце Делчев и Златоград, Агенцията за развитие на гр. Драма, Колежа по икономика и мениджмънт в Благоевград и Асоциацията на родопските хотелиери и ресторантьори проектират създаването на Балкански коридор на културно историческото наследство и биоразнообразието. Идеята е да се повиши туристическия потенциал на граничния регион между България и Гърция. Около 1.3 милиона евро ще бъдат инвестирани в този проект, съобщи заместник кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев.

VALERI SARANDEV

 

За финансиране партньорите ще внесат проектно предложение по втората покана за набиране на предложения от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България.

По този и още шест други проекта, подготвени от експертите по европроекти в общинската администрация, общинските съветници дадоха своето съгласите Община Гоце Делчев да кандидатства за европейско финансиране от програмите ИНТЕРРЕГ и Балкани – Средиземно море. Oбщата стойност на проектите е шест милиона и 300 хиляди евро, от които в община Гоце Делчев, при одобрението им, ще бъдат инвестирани 1 462 785 евро, а останалите в трансграничния регион, чрез партньорските общини и организации, стана ясно на заседанието на Общинския съвет вчера.

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене