Братя Галеви арестувани!

братя Галеви

Единият от т.нар. Братя Галеви е бил арестуван в чужбина днес, около 17,30 часа българско време, твърди „Всеки ден“, като се позова на високопоставен полицейски източник.

Източникът обаче не уточни кой от двамата е задържан – Ангел Христов или Пламен Галев. Престъпникът не е оказал съпротива, добави той.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени през май 2012 година на 5 години затвор за създаване и участие в група за рекет и изнудване. Седмица след като Върховният касационен съд обяви присъдата им, двамата минаха в нелегалност.

На 9 май 2012 г. Галев и Христов бяха обявени за общодържавно издирване, след като служителите на „Съдебна охрана“ не успяха да ги открият на адресите им в Ресилово. Дупнишките бизнесмени са обявени и за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Периодично се появяват различни информации за местонахождението на Галеви – че двамата са или в Гърция, или в Латинска Америка.

Дни след като изчезнаха спецпрокуратурата обвини задочно Пламен Галев и Ангел Христов за пране на 35,5 млн. лв. Те бяха обвинени като ръководители на организирана престъпна група, създадена с цел превод на суми извън страната по банков път чрез използване на документи с невярно съдържание и пране на пари в особено големи размери.

Братя Галеви са обект на интерес и от страна на Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. В момента се чака тълкувателното решение на Върховния касационен съд, за да започне делото за конфискацията на изчезналите от правосъдието Братя Галеви, чиито имоти са за над 4 милиона лева. Сред тях фигурират четири супер скъпи мерцедеса, пет луксозни аудита, както и дялове от действащи фирми, в които двамата са съдружници. Пламен Галев има участие в 11 фирми, а Ангел Христов – Геле – в 12.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене