Евродепутатът Андрей Новаков пред МГЕРБ – Кюстендил: ГЕРБ помага и на най-малките населени места

„Възползвайте се от предимствата на област Кюстендил. Инвестирайте в себе си чрез възможностите, които предлага Оперативната програма за развитие на селските региони“, каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на среща с младежите от Кюстендил.

На събитието присъстваха Мая Станойкова, областен координатор на МГЕРБ – Кюстендил и Иво Саев, областен организационен секретар на МГЕРБ за Кюстендил.

„ГЕРБ помага и на най-малките населени места, защото нас ни интересуват всички общини. Доказателство затова е, че правителството на Бойко Борисов договоря ударно средства по европейските програми. За настоящия програмен период имаме договорени до момента около 2 милиарда и 600 милиона лева“, заяви Новаков.

По думите му, ЕС предлага мерки и програми, от които населените места в Кюстендил могат да се възползват.

„Общини от област Кюстендил са допустими бенефициенти по ОПРСР, която предоставя почти 5 млр. и половина лв. до 2020 г. Общините от област Кюстендил могат да кандидатстват и по програмата за трансгранично сътрудничество. Най-лесното е да се откажем, но ние сме млади хора и трябва да работим за развитието на родните си места“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Мая Станойкова благодари на Андрей Новаков от името на областната структура за подкрепата, която оказва на младежите от ГЕРБ за развитието на Кюстендил.

Тя даде за пример дарените от него средства, с които е ремонтиран покривът на черквата в Големо село, община Бобов дол.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене