ИСТОРИЯТА НА МЪЖ ОТ ХАДЖИДИМОВО! Лекари оставиха пациент с подутина колкото футболна топка

Историята на Александър Вангелов от с. Хаджидимово започва по обичаен начин – отишъл на преглед, след като личният лекар му казал, че има херния. Оперира го д-р Росен Димов в Пловдив.

Три-четири дни след операцията, докато още е в болница, обаче се случва нещо странно – усеща „че това нещо е повече, отколкото беше”.

Споделя с лекуващия си лекар опасенията си.

По думите на Вангелов той обяснил на лекаря си, че операцията не му харесва и че се чувства по-зле е от преди интервенцията. Д-р Димов го уверил, че това е нормално усещане след операция.

Въпреки това Вангелов се прибрал у дома с образование в корема си колкото футболна топка.

Опериран от херния, с. Хаджидимово
 

В епикризата му не е записана нито херния, нито диастаза, а корекция на стара операция. Мъжът обаче никога преди това не е бил опериран.

Лекарят обяснил на Вангелов, че е станала грешка в епикризата, съобщава БиТиВи.

По думите на пациента при негов въпрос грешка ли е тогава ново появилото се образование в корема му.

Опериран от херния, с. Хаджидимово
 

Днес коремът на Александър е като на жена в напреднала бременност. Той е принуден да носи ластичен колан, за да не се получи смъкване.

От болницата потвърдиха пред bTV, че са оперирали пациента от херния. Обяснението им за повторното появяване на образованието е, че се е получил рецидив.

„За съжаление при него се е получил в резултат рецидив  на заболяването, т.е. хернията отново се е появила. Това се случва при близо 10 % от случаите при операция на херния на предната стена”, поясни д- р Росен Димов, нач. Хирургично отделение.

Неотдавна пациентът отишъл при лекарите и заявил, че настоява за финансова компенсация.

„Казах му, че за това, което са ми причинили, искам обезщетение в смешната сума – дори мене ме е срам – от 3 000 лева. Той каза това не може да стане, че може да водя дело.

Опериран от херния, с. Хаджидимово
Според д-р Росен Димов скандалното в ситуацията е, че пациентът използва страданието си  в опит да извлича финансови изгоди.

„Това, което е споделил и с вас по един напълно незаконен ред – лично ни остави банкова сметка – и искане да му бъдат преведени пари. Заплаши ни със саморазправи и  изпращане на средства за масова информация”, допълни д-р Димов.

Според лекаря финансовите претенции могат да бъдат предявени само по съдебен път. От болницата признават за сгрешената епикриза, но заявяват че грешката е поправена.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене