Какво вони в ЮЗУ?!

ТОП ПРЕСА ПИТА:
» КОЛКО ГОДИНИ ДОВЕДЕНАТА ДЪЩЕРЯ НА МИРЧЕВ –
ВИКТОРИЯ, ПОЛУЧАВА СТИПЕНДИЯ-ЗАПЛАТА ОТ 1000 ЛВ.,
БЕЗ ДА РАБОТИ И БЕЗ ДА ПРАВИ НИЩО ЗА УНИВЕРСИТЕТА?!!
» ОТКЪДЕ ПАРИ ЗА МЕРЦЕДЕСА – А-КЛАСА НА ОСОБЕНО БЛИЗКАТА НА ПРОФ. МИРЧЕВ ПИАРКА РОЗАЛИНА БАЛАДЖАНОВА?
» КАКВО СА ПРАВИЛИ ДВАМАТА
ИЗ ЛУКСОЗНИТЕ КУРОРТИ НА ГЪРЦИЯ И В ДУБАЙ?
» КАК ТАКА ЕДНА ДАМА, РАБОТЕЩА ЗА ЮЗУ
И ВЗЕМАЙКИ ЗАПЛАТА В ПОРЯДЪКА НА 700 ЛЕВА,
СИ ПОЗВОЛЯВА ЕКСКУРЗИЯ В ДУБАЙ ЗА БЛИЗО 10 000 ЛЕВА?

Розке, откъде пари да ходиш в Дубай? Бай Иван ли ти купи колата?

Розке, откъде пари да ходиш в Дубай? Бай Иван ли ти купи колата?

Тодор ТОДОРОВ

Никоя медия досега – местна или централна, не е подхващала да анализира Югозападния университет „Неофит Рилски“ в цялостен мащаб и аналитичен поглед откъм тъмната му кухненска страна. Защо не са го направили е въпрос, на който няма отговор. Може би защото не им се е занимавало, защото не е лесно и защото не са се намерили информатори от самата университетска кухня или защото всеки месец получават една малка сума и продават своето снизхождения и мълчание. Да нищо чудно самият университет си „киха“ на медиите, за да не се занимават с мръсните им тайни дела, а да показват „лъскавото“ лице на югозападната наука.
„Топ Преса“ отдавна има намерения и поводи да се захване с една неправена никъде досега в медиите аналитична дисекция на бъкащата от тъмни афери и корупционни практики висша учебна институция, независимо от факта, че на няколко пъти беше канена да бъде медиен партньор на висшето школо. Ама нали народът е казал „Там, където мирише, не ходи и не пребивавай, че и ти можеш да замиришеш“. Ето защо е редно първо да прочистим едно място и да сме сигурни и че влезем ли там, няма да завоним като него…
Поводите за подобни материали са много, но една последна информация, която медиите не пропуснаха да отбележат, не може да остане подмината и от нас.
В края на миналата годена доц. д-р Борислав Юруков стана новият ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Голямата изненада бе, че от този ден ЮЗУ има и президент. И това е досегашният ректор проф. д. н. Иван Мирчев. Той бе избран за председател на Общото събрание на университета, а с гласуваните и приети промени в Правилника за дейността на университета стана първият в историята на ВУЗ-а президент. Като такъв той ще е подчинен на ректора, и ще може да представлява университета в отсъствието на ректора и заместник-ректорите.
„Гениален ход на Мирчев – иззе всички най-важни функции от ректора (проекти, финанси) и практически ще управлява еднолично. А Юруков дори не се усеща, че стана един бушон и при издънка ще изгърми той, а парсата ще я обира Мирчев“, започна да се шушука из коридорите на университета.
„Защо не се самосезира прокуратурата и да провери колко години доведената дъщеря на Мирчев – Виктория, получава стипендия-заплата от 1000 лв., без да работи и без да прави нищо за университета?!! Ще събере ли сили професор Мирчев да ни сподели откъде пари за Мерцедеса – А-класа на своята особено близка пиарка Розалина Баладжанова и какво са правили двамата из луксозните курорти на Гърция и в Дубай? Как така една дама, работеща за ЮЗУ и вземайки заплата в порядъка на 700 лева, си позволява екскурзия в Дубай за близо 10 000 лева?“. Ходът на Мирчев няма да мине, напротив, тепърва ще му се налага да дава отговори не само за читателите на Топ Преса, ами и пред специализираната прокуратура. Тук е мястото да обявим, че Топ Преса приема за кауза да намери отговора на тези въпроси и няма да спре, докато не ги получи. С цената на всичко!

Топ Преса ви предоставя снимки от ваканцията на Роза БАЛАДЖАНОВА в Дубай:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене