ИЗВЪНРЕДНО Оглеждат се терени в Благоевград за бежански лагери, чакаме решение

Към момента няма взето никакво окончателно или официално решение за изграждане на временен център за прием на бежанци на територията на област Благоевград.

„Предвид очакванията от по-масиран бежански поток, който да се насочи към България, са правени огледи на евентуални места за изграждане на такива лагери, но към момента няма взето никакво официално решение”.

Според него политиката на правителството е изключително целенасочена и упорито се работи за ограничаване на възможен такъв или преминаване на държавната граница от бежанци и за това се провеждат учения.

„В момента на територията на областта има много сериозно присъствие на служители на Гранична полиция, жандармерията и части на българската армия, които патрулират по границата. Това се прави за предотвратяване на евентуален опит за преминаването й от страна на мигранти”, допълни Михайлов.

„Кметът на Кресна, като представител на местната власт, трябва да спазва закона, днешният протест на територията на общината не бе разрешен, не е проведен съобразно закона”, предупреди областният управител.

Според него обстановката в област Благоевград е абсолютно спокойна, но все пак са правени огледи, тъй като областта граничи с Гърция.

„Според мен е излишно да се създава някакво напрежение и да се всява паника сред хората, каквато в момента е ненужна”, каза областният управител.

Според него огледи са правени на много места в страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене