ПМГ „Яне Сандански“ стана областен ученически първенец на тенис на маса

Успехът им позволи да представят Благоевградско при разпределението на медалите в тазгодишните финали на ученическите игри, след като отборът, воден от преподавателя по физическо възпитание и спорт Андон Калайджиев бе безапелационен в изиграните срещи.

Младите любители на атрактивната игра демонстрираха отлична форма в Младежкия ден в Благоевград и заслужено продължиха напред по схемата – 2 победи от 3 мача. При своето представяне те позволиха да им бъде отнет само един гейм от техните противници, които бях принудени да признаят пълното им превъзходство. Отборът на ПМГ „Яне Сандански“ не остави никакъв шанс на съперниците им от Кочан, които загубиха с 2:0, след като Петко Милчев взе победата с 11:7 и 11:6, а първата ракета Иван Боянов прегази противника си с 11:1 и 11:4.

Срещу Професионалната гимназия по транспорт в Разлог бе направена промяна в стартовия състав и в него бе включен Златин Мингов, заменил Петко Милчев, който имаше доста тежък първи мач и натрупа умора. Сменникът му показа, че е добър не само на корта, но и до тенисмасата, минавайки като малка гара през съперника си с 11:5 и 11:2, без да му остави шанс да си помисли за нещо повече от почетно представяне. Очаквано най-добрият в целия турнир – Иван Боянов се саморазправи с опонента си без никакви затруднения след два гейма, позволявайки му да вземе общо 5 т. в два гейма след 11:3 и 11:2.

пмг яне сандански иван боянов

Първата ракета на ПМГ „Яне Сандански“ Иван Боянов

Във финалния сблъсък момчетата на ПМГ „Яне Сандански“ се изправиха срещу връстниците им от ПМГ „С. П. Корольов“, гр. Благоевград, пренасяйки съперничеството между двете елитни училища и върху спортното поле, а не само в областта на науката. Двата тима показаха добра подготовка като в първия гейм Петко Милчев позволи да му бъде взет с 8:11. Впоследствие обаче той се мобилизира и направи пълен обрат след 11:9 и 11:5. Във втория двубой Иван Боянов продължи да бъде без алтернатива, без да позволи изненада, въпреки че в готовност при евентуална нужда от 3-и двубой очакваха своя шанс Златин Мингов и Стефан Пандев, на когото не се наложи да играе в нито един мач и бе вещ помощник на Андон Калайджиев. Ракета № 1 на гоцеделчевското училище обаче не позволи подобно събитие, макар че срещна по-сериозна конкуренция от останалите мачове, след като надделя след 11:7 и 11:3.

Безапелационното представяне на отбора на ПМГ „Яне Сандански“ ги направи не само областен шампиони, но и им даде възможност да стигнат до разпределението на медалите за най-добрите ученици спортисти в България за 2016 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене