Сензация: Бежанци се лутат по полята на село Копривлен!

ТОВА Е ПОТРЕСАВАЩАТА ИСТИНА!!!Мила ПАВЛОВА

„Над 2000 бежанци все още стоят на Кавала и се чу­дят на къде да тръгнат, а ние си мислим, че „роса ни роси“. Най-прекият им път е към ГКПП „Илинден“ и това мен ме плаши!“ – думи на Весе­лин Стаменов, които доста хора подминаха и се изсмяха явно, но ето, че човекът се оказа напълно прав.

Коментарът му, излязъл в електронното издание www. toppresa.com, бе точен, умес­тен, с правилните думи и пра­вилните аргументи. Но какво от това, след като никой не му обърна внимание тогава?! Е, сега ще се наложи да се върнем и да обърнем по-спе­циално внимание на това, защото бежанците, които ча­каха зад границата ни, вече са тук при нас, в България, в село Копривлен.

Местни жители на селото са в потрес от случващото се. Черни, брадати хора сли­зат от стари коли, идващи от пътя, во­дещ към село Лов­ча. Десетки сигнали стигат до полицията, но все още никой не може да бъде открит. Слухове тръбят, че бежанските групи се настанили по полята на село Копривлен, но никой няма сме­лостта да иде при тях, за да не се слу­чи някоя трагедия. Органите на реда са в постоянна активи­зация и в постоян­но преследване на следите, но защо се мълчи по темата и трябваше чак сега институ­циите да се активират, кога­то усетихме „дебелото“? Раз­полагаме с информация че полиция обикаля кръчмите из селата Копривлен, Садово и Ляски и разпитва хората дали са виждали „мургави“ типове, но не с вид на роми, ами с по-„негърски“ цвят. Значи проблем има и ние като общество трябва да се заемем и да помогнем на институциите проблемът да се реши. А проблемът се ре­шава с говорене, с контакти и активност от страна на граж­данското общество. Това е целта – да обърнем внима­ние на съмнителните, при­теснителните факти версии и хипотези.

Ние приканваме всички да бъдем безкомпромисни. След като не успяхме да им кажем „СТОП“, сега трябва да се борим с всички сили, за да живеем нормално! Вече и моята толерантност свърши, станахме двама. А вашата?

Относно политическата то­лерантност вестник „Градът“ се обърна към местните по­литици за становище по те­мата с бежанците, която все още се игнорира с цел про­блемът да се реши от само себе си. Засега единствено внимание ни обърнаха на­родният представител Георги Андонов, Кристина Попова, лидер на ВМРО – Гоце Дел­чев, и Павел Петелов, лидер на ПП „АТАКА“, които специ­ално за вестник „Градът“ зая­виха следното по темата:

Георги АндоновГЕОРГИ АНДОНОВ: ВЪПРЕКИ ТРУДНОСТИТЕ ДЪРЖАВАТА СЕ СПРАВЯ С ПРОБЛЕМА МНО­ГО ДОБРЕ!

В района на градовете Хад­жидимово и Гоце Делчев има единични случаи на устано­вените на групи бежанци, но това не трябва да се превръ­ща в истерия…

„Към днешна дата с увере­ност мога да заявя, че Бъл­гария се справя с проблема, наречен „мигранти и бе­жанци“. Сами видяхте успешно проведеното учение на армията на границата ни с Гърция и Македония. Резултат­ни са действията и на областната управа, и на местните институции. В района на градовете Гоце Делчев и Хаджиди­мово има единични слу­чаи на установени групи бежанци и мигранти с неустановен произход, но това не трябва да се превръща в истерия… Уверен съм, че органите на реда и службите ще си свършат и си вършат ра­ботата професионално“.

петеловПАВЕЛ ПЕТЕЛОВ ЛИДЕР НА ПП АТАКА – ГОЦЕ ДЕЛ­ЧЕВ: В ТРУДНИ ДНИ НА БЕЖАНСКА , ИКОНОМИ­ЧЕСКА И ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА, РОДОЛЮБИЕТО Е ИЛАЧЪТ, ИЛАЧЪТ КОЙТО ЩЕ НИ СПАСИ И ВЪРНЕ КЪМ НОРМАЛНИЯТ ЖИВОТ!

„Винаги съм вярвал в бъл­гарския народ, затова съм спокоен, че и тази криза ще отмине. Да, трябва да си признаем, че криза има. Българинът е търпелив, умее да носи и на бой, и на тегло, но когато се докосне с цел да се опетни националното му самосъзнание, той реа­гира на мига и няма да допусне разна… човеш­ка маса от чужбина да идва и да яде от хляба му и да създава напре­жение. Това се доказа в момента, в който разни предатели чиновници се опитаха да подменят част от българската ис­тория и видяхте какво стана. Същото ще стане и сега; България е наша, на българите и ние не я даваме. Навръх Трети март по покана на на­шия лидер Волен Сидеров, бях в София и участвах в серия партийни форуми и мероприятия, свързани със светлия ни празник. Една от основните теми, които ко­ментирахме с него и пред­ставителите на партийния ни елит, е именно бежанската криза. Поех ангажимента ние от ПП АТАКА – Гоце Делчев, да бъдем свръхчувствител­ни и безкомпромисни в не­допускането на чужди хора да минават хей така нашата граница. Готови сме на про­тести и на крайни законови действия и имам пълната подкрепа лично на господин Сидеров за това. В такива трудни времена на бежанска, икономическа и политическа криза, родолюбието е илачът, илачът, който ще ни спаси и върне към нормалният жи­вот!“, заяви Павел Петелов пред репортер на вестник „Градът“.

кристина поповаКРИСТИНА ПОПОВА, ЛИДЕР НА ВМРО – ГОЦЕ ДЕЛ­ЧЕВ: ЛИБЕРАСТКАТА И ТОЛЕРАСТКА ЕВРОПА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРАВИ УЖАСНА ПОЛИТИЧЕСКА ГРЕШКА С БЕЗУМНОТО НАВЕЖДАНЕ ПРЕД ДИК­ТАТОРА ИСЛЯМИСТ-СЕ­ЛАФИСТ И НЕООСМА­НИСТ ЕРДОГАН

Хм, все по-либераст­ката и толерастка Евро­па за пореден път прави ужасна политическа грешка с безумното на­веждане пред диктато­ра ислямист-селафист и неоосманист Ердоган, давайки му огромен финасов неколкоми­лиарден и презавишен ресурс! Такава полити­ка доведе до кризата с бежанци. Слагането на наколенки и срамното навеждане пред нагло­то турско изнудване и евентуалното спиране на организираното от неос­ултан Ердоган & компания незаконно ислямистко ими­грантско нашествие, па и обвързването му с либерали­зирането на визовия режим за турците и предстоящите преговори за членство на Турция в ЕС е аматьорска глупост и сериозна политиче­ска грешка! Тази грешка ние, българите, трябва да я попра­вим, като не допускаме живи торпили на територията на Република България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене