Кметът на Банско със съболезнования към семейството на Наталия Тинчева, призова МВР за засилен контрол по пътищата

Кметът на община Банско Георги Икономов изказва съболезнования на семейството и близките на 30-годишната Наталия Тинчева, която загина тази сутрин при инцидент в Банско.

„Загина нелепо един млад човек, по вина на поредния нагъл шофьор, решил, че всичко му е позволено“, написа в личния си профил във Фейсбук градоначалникът.

Той призова органите на МВР да засилят контрола и да предприемат активни и ефикасни мерки срещу произвола по пътищата.

„За мен няма нищо по-важно от живота и здравето на моите съграждани! Аз не само ще настоявам институциите да си вършат работата, аз ще работя за това с цялата си отговорност“, коментира още Георги Икономов.

Както ИНФОМРЕЖА писа, произшествието стана в 8,20 часа на ул. ”Глазне”, близо до кръстовището пред сградата на полицията в града.

26-годишен водач от Бургас препускал в висока скорост с „Ауди“, когато изгубил контрол и се забил в паркиран автомобил „Мазда“.

Вследствие на силния удар маздата се обърнала и смазала Наталия Тинчева.

Шофьорът и неговият спътник, също от Бургас, са настанени в болницата в Разлог.

След трагедията в Банско Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград излезе с обръщение към премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. В него се казва:

„На 8 март – Международния ден на жените, в Банско бе унищожен животът на поредната млада жена от поредните шофьори, възприемащи се като собственици на пътя, безотговорни за себе си и за всички останали. Настояваме за провеждане на спешно заседание на ръководството на МВР, на което да присъства и министър-председателят и на което да бъдат взети категорични и влизащи веднага мерки, даващи възможност шофьорите убийци – друсани, пияни или просто безотговорни, да забравят как изглеждат книжките за право на управление на моторни превозни средства, да забравят как изглежда воланът, да забравят цвета на любимата си кола, но да запомнят завинаги цвета на кръвта на жертвите си. Празниците са създадени да носят радост и усмивки, да създават условия за проява на човечност и доброта, а не черни забрадки и изпълнени с горчиви сълзи очи“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене