НОВ ПРЕСТЪПЕН УДАР В БЛАГОЕВГРАД! Обраха посред бял ден апартамента на съдебен помощник, докато той е на лекар

Апаши обраха посред бял ден апартамента на съдебния помощник Аспарух Христов. Служителят от Окръжен съд – Благоевград отишъл в понеделник на лекар и когато се прибрал на обяд в жилището си на ул. „Славянска“, намерил вратата разбита. Крадците са задигнали метална каса, в която имало около 250 лв.

Информацията за наглата кражба бе потвърдена от шефката на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова. „Колегата едва говореше. Отиде на лекар, защото не му беше добре, кръвното му беше ниско. Обадих му се да го попитам как е по-късно и той ми каза, че отгоре на всичко са го и обрали“, обясни съдия Бельова.

Преди да стане съдебен помощник, 33-годишният Аспарух Христов работеше като граничен полицай в ГПУ – Благоевград.

Преди два дни крадци направиха двоен удар в Благоевград. Първо обраха салон за фризьорски и козметични услуги, а след това откраднаха джип БМВ Х3, паркиран наблизо. Наглият обир е извършен на 28 срещу 29 февруари на ул. „Даме Груев” № 24. Престъпниците разбили вратата на салона на „Даймънд хеър енд бюти студио“ и задигнали машина за печене на гел лак за нокти, стотина лака от различни марки. Пътьом проникнали в паркирания на същата улица джип и се изнесли с мръсна газ.

Лекият автомобил е собственост на Антон Богдански, който живее в жк „Запад”. 34-годишният благоевградчанин работи като шофьор. Той е подал веднага сигнал в полицията за противозаконно отнетия му автомобил, който е бил застрахован. Ограбеният салон за красота е собственост на фирмата на Десислава Андреева, а сигналът за кражбата е подаден от управителката Илияна Илиева.

По първоначална информация стойността на откраднатото е за около 3000 лв. По случаите са образувани досъдебни производства за кражби срещу неизвестен извършител в 1-во РУП – Благоевград. Поредиците от кражби са извършени непосредствено след специализираната полицейска операция за противодействие на престъпността.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене