САМО В ТОП ПРЕСА! ВИДЕО ОТ МОСКВА: Посланниците на страни от ЕC положиха цветя на убития руски политик Борис Немцов

Посланиците на страни от ЕC, положиха цветя на местопрестъплението на Руския политик Борис Немцов. Ръководителите на дипломатически мисии на страни-членки на ЕС заедно с посланикът на ЕС в Русия Вигаудас Ушацкас поменаха паметта на руският опозиционен политик, убит преди година в центъра на Москва.

МОСКВА, 28 февруари — „Медия Мост България и Топ Преса, НПО ЩО Е МАКЕ СЕ Е ЮНАК“.

Посланика на Европейския съюз в Русия Вигаудас Ушацкас и 28 глави на дипломатически представителства от страните-членки на ЕС. България бе представена от Александър Ковачев, Пълномощен Министър на Посолството на Република България в Москва, поменаха паметта на Борис Немцов и възложиха цветя на Големия Москворецкий мост, където той е бил убит точно преди една година. Убийството на Немцов година по-късно: на кого е изгодно, как и защо? Скоро филм на Борис Анзов собствено журналистическо разследване, как и защо на кого е изгодна смъртта на Борис Немцов?
Преди това ръководителите на дипломатическите представителства се събрали пред посолството на ЕС в Руската столица Москва, която се намира в близост до моста, откъдето и тръгнаха до мястото на смъртта на опозиционния политик.
„Ние сме дошли да почетат паметта на Борис Немцов и по този начин да изразим искането си към хората, които са изпълнили това е жестоко престъпление, да бъдат наказани“, — от името на събралите се посланици на ЕС заяви Ушацкас. След това посланиците възложиха цветя до импровизирания мемориал и почетоха паметта на убития политика с минута мълчание. В даден момент живи цветя и портрети на Борис Немцов са разположени на няколко десетки метра на Големия Москворецкий мост.
Ушацкас, пред контакт с журналистите, каза че е бил познат с Немцов лично. „Той много обичаше живота“, — припомня ЕС посланикът. „Той е един от пионерите на политика на демократична Русия, а когато вече не е бил официално лице, винаги е действал и активно участва в различни дейности. Той вижда Русия като част от политическата култура и ценности, които споделят
Той вижда Русия като част от политическата култура и ценности, които споделят споделят Европейския съюз“, посочи посланикът.
Посланик на Швеция в Русия Питър Ериксон допълни също така, че „той, както и всичките му колеги, в очакване на резултатите от разследването на убийството на Немцов, възложителите и изпълнителите трябва да бъдат наказани. Това е много важно както за нас, така и за целия руското общество“.

За „Медия Мост и Топ Преса“ от Русия Москва
Борис Анзов, оператор Илья Дробышевский
Вото Борис Анзов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене