Урок по родолюбие в памет на Апостола разпали патриотични чувства в ученици от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев

Снимки: ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев

Учениците от Дискусионно студио „Дебати“ към ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев, под ръководството на преподавателя си Таня Трапова, проведоха впечатляващ урок по родолюбие по случай годишнината от героичната гибел на Васил Левски.

Със стихове, посветени на Васил Левски, цитати от и за него, откъси от негови писма и от личния му бележник, учениците от ПМГ обогатиха емоционално приятната възрожденска атмосфера на Общинския исторически музей Гоце Делчев, където се проведе мероприятието.

Участниците в мероприятието от Дискусионно студио „Дебати“ към ПМГ „Яне Сандански“ с голям ентусиазъм и интерес се запознаха с интересни факти от живота и дейността на Апостола, изготвиха постери и книжки със събраната информация и я представиха пред своите съученици от XI ”б” и XI ”д” класове.

Те споделиха и своята лична концепция за мястото и ролята на Васил Левски в българската история и призоваха младото поколение да почита своите герои, да съхрани светлия спомен за тях, а самият урок по родолюбие безусловно разпали патриотични чувства и дълги дискусии по темата у единадесетокласниците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене