90-годишният ветеран Атанас Чорбаджийски стана почетен гражданин на Симитли

На тържествена сесия Общински съвет Симитли обяви Атанас Чорбаджийски за почетен гражданин на Симитли. Преди дни дядо Атанас навърши 90 години и това бе своеобразният подарък и благодарност на Община Симитли и ръководството за юбилея на ветерана от Втората Световна война.

Той е шестият носител на почетното звание в Симитли. Под негово ръководство са построени повечето сгради в град Симитли, помагал е за строежите на частните къщи на хората, административната сграда на Община Симитли е построена също под ръководството на 90-годишния човек с главно „Ч”, който никога не се е възгордял от направеното.

„Той е създал толкова много за Симитли, но с неговата скромност и доброта, никога няма да го чуете да се похвали, искам да го сравня с един голям човек… искам да го сравня с Левски, който е голям образ за България. Е, с него сравнявам, новият почетен гражданин на Симитли Атанас Чорбаджийски- той е симитлийският Левски…”, заяви с вълнение Симеон Тупаров за новия почетен гражданин.

С голямо вълнение и бурни аплодисменти препълнената зала от общински съветници, кметове в община Симитли, граждани и гости поздравиха Атанас Чорбаджийски.

Кметът Апостолов и председателят на Общински съвет Владимир Христов връчиха признанието „Почетен гражданин” под форма на плакет на „съградителя” на Симитли.

”За 90 години жител и гражданин на Симитли разбрах, че много го обичам, можех да остана в София, в Благоевград, обичам Симитли, тук съградих семейство, отгледах деца, беше село, което направихме град. Как да не обичаш Симитли, като знаеш поемата.. „Там дето се Пирин издига и Струма приятно шуми, нейде в красива долина се гуши село Симитли”. Но Симитли вече не е село, а град, който ще се развива още много, Симитли е градът с многото пътища и е център, който ще продължава да се развива и се моля всички, които са в чужбина да се приберат и да живеят и работят в страната. Благодаря за признанието и уважението към мен на общината, на кмета, който полага много усилия за развитието на родното ми място. Бъдете здрави и благодаря за тази голяма чест и признание, което направихте за мен”, бяха благодарствените думи на бай Ташко, както го наричат местните.

На сесията с пълно мнозинство бе утвърден и окончателният бюджет на Община Симитли.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене