Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ с почетен знак от френския посланик

Заместник областният управител Асим Адемов присъства на тържественото връчване на почетния знак LabelFrancEducation от Негово превъзходителство г-н Ксавие Лапер дьо Кабан на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград. Знакът, под формата на плоча, поставена на входа на гимназията, бе открита от френския посланик в България, в присъствието на директорката – Тинка Попова, началника на РИО – Благоевград Ивайло Златанов, много учители, ученици и гости.

С този знак се удостояват всички училища извън Франция, които осигуряват на своите възпитаници най-качественото обучение и овладяване на френски език и култура, като част от националното си образование.

Френският посланик подчерта, че второто му посещение в Езиковата гимназия в Благоевград е напълно оправдано, защото гимназията е едно от всички пет училища в България, които предлагат качествено и съвременно обучение по френски език.

„Много съм щастлив, че Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ е едно от 56 училища в целия свят, удостоени с почетния знак от Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан и е еталон за съвременно и елитно образование. Затова изказвам своите благодарности към директорката и всички преподаватели, които с много труд и ентусиазъм подготвят и формират млади личности“, каза в своето приветствие г-н Адемов и пожела здраве и дръзновение на всички учители и ученици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене