Стартира изготвянето на Стратегия за водено от общностите местно развитие на Местна инициативна група – Гоце Делчев

Untitled-1

Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.
„Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони“
Мярка 19 „Водено от общностите местно развитие”
Под-мярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности”

Стартира изготвянето на Стратегия за водено от общностите местно развитие на Местна инициативна група – Гоце Делчев

През месец декември 2015 г. Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група – Гоце Делчев“ (МИГ – Гоце Делчев) подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № РД 50-194/07.12.2015 г. по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. (ПРСР).
Партньори на МИГ – Гоце Делчев при реализацията на проекта са Фондация „Местна инициативна група – Хаджидимово“, Община Гърмен, Сдружение „Неврокоп“ и ЕТ „Сузана Сариева. Проектът е на обща стойност 47 815,75 лева, а периодът му на изпълнение е от 7 декември 2015 г. до 7 юни 2016 г.
В рамките на проекта ще бъдат извършени проучвания и анализи на територията, необходими за изготвяне на Стратегия за местно развитие, организиране и провеждане на информационни кампании, обучения на екипа на МИГ, вкл. представители на партньорите и местни лидери от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Основните резултати, които ще бъдат постигнати при изпълнението на проектните дейности са:
1. Регистрирано Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“, като МИГ – Гоце Делчев ще разшири териториалния си обхват и ще включи членове от стопански, нестопански и публичен сектор от общините Гърмен и Хаджидимово;
2. Изготвена Стратегия за водено от общностите местно развитие (ВОМР) с териториален обхват, включващ общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово.
При одобрение на Стратегията, чрез нея ще бъдат финансирани проекти на земеделски производители, фирми, читалища, НПО, общински администрации и други, на територията на трите общини. Максималният размер на средствата, които могат да бъдат отпуснати за реализиране на Стратегията е около 4 000 000 евро.
МИГ – Гоце Делчев и партньорите й разчитат на Вашето участие и активност в предвидените по проекта публични събития, информационни кампании, срещи със заинтересованите страни, за споделяне на идеи, намерения за кандидатстване с проекти за финансиране от фондовете на ЕС. Вашите мнения, идеи, препоръки и инвестиционни намерения, ще бъдат взети под внимание при подготовката на Стратегията за водено от общностите местно развитие, и при определяне на целите и приоритетите за развитие на територията.
Във връзка с гореизложеното, МИГ – Гоце Делчев кани всички заинтересовани страни на следните предстоящи информационни дни, които ще се проведат на 12 февруари 2016 г., петък, в трите общини:
• 10.00 ч. в сградата на Община Хаджидимово, гр. Хаджидимово, пл. “Димо Хаджидимов” № 46, зала на Общински съвет – Хаджидимово;
• 14.00 ч. в сградата на Община Гърмен, с. Гърмен, ул. „Първа“ №35, зала на Общински съвет Гърмен;
• 17.00 ч. в сградата на Община Гоце Делчев, гр. Гоце Делчев, ул. „Царица Йоанна“ №2, зала на партерен етаж.

За повече информация – e-mail: mig_gotsedelchev@abv.bg
Офис на МИГ Гоце Делчев: ул. „Пейо Яворов” № 1, гр. Гоце Делчев, община Гоце Делчев.

„Тази публикация е създадена в рамките на Договор за безвъзмездна финансова помощ № РД –50–194 от 07.12.2015 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на под-мярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“, мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Цялата отговорност за съдържанието на този документ се носи от Сдружение с нестопанска цел „Мастна инициативна група – Гоце Делчев“ и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене