(ВИДЕО) Ангел Джамбазки в Благоевград: Правителството на Ципрас прояви класическото либерално лицемерие – обеща едно, а направи друго, и сега се чуди как да излезе от ситуацията

Никой не може да даде прогноза до кога ще продължат протестите в Гърция освен една – когато им кажат, че пенсиите няма да бъдат под 2000 евро ще спрат протестите. Това заяви днес в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки.

„Говорих с гръцки колеги и те прогнозират предсрочни избори отново и отново. Факт е, че Гърция в момента не може да си позволи всички дългогодишни социални придобивки – огромни заплати, пенсии и компенсации, късо работно време. Те като държава не могат да си ги позволят, ако искат да останат в еврозоната. Правителството на Ципрас прояви класическото либерално лицемерие – обеща едно, а направи друго, и сега се чуди как да излезе от ситуацията“, добави Джамбазки, за когото поредната през последните години гръцка блокада на нашата граница започва да минава всякакви граници.

 „2009 година сметките на Българската стопанска камара са за нанесени щети на българската икономика в размер на 30 млн. евро, 2010 година щетите се изчисляваха на по 10 млн. евро загуби на ден за икономиката ни.

В Кюстендил много хора работещи в шивашки цехове се оплакаха, че заради гръцката блокада вече повече от седмица са в принудителен отпуск, защото камионите със суровината са блокирани на границата.

Много български превозвачи и транспортни фирми са блокирани заради протестите и понасят щети в размер на милиони евро без да имат никаква вина“, коментира Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене