Жителите на община Белица се опасяват, че гарата им ще бъде превърната спирка

Управниците и жителите на община Белица се опасяват, че гарата им ще бъде превърната спирка. По думите на кмета на град Белица Радослав Ревански това ще затрудни придвижването на хората и ще създаде объркване и проблеми за местното население. От друга страна, ако гарата стане спирка, това ще доведе до нова промяна на разписанието по линията на теснолинейката Септември – Добринище и е възможно да се стигне до чести закъснения на влаковете.

Кметът на град Белица Радослав Ревански коментира пред Дарик, че до момента в общината не е постъпило официално уведомление, че гарата ще се превърне в спирка. Такива информация обаче е достигнала до местната управа.

Ако гара Белица стане спирка, сградата ще бъде заключена. Там няма да се издават билети и хората няма да могат да получават актуална информация за влаковете. Ще се наложи и промяна на разписанието смята един от защитниците на теснолинейката Септември – Добринище Кристиан Ваклинов.

Кметът на община Белица Радослав Ревански беше категоричен, че гражданите са готови на протести, за да спасят гарата си.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене