Георги Икономов: Еколозите искат да сложат планината под своя похлупак

Ние най-много от всички искаме да съхраним природата в Банско, категоричен е кметът на курортния град

Банско от години заявява своето желание да се развива в сферата на зимния туризъм и да допринася за имиджа на страната ни. Това заяви тази сутрин в студиото на „Канал 3“ кметът на Банско Георги Икономов.

„В чужбина слагат обществения интерес пред този на някои съмнителни зелени организации“, категоричен Икономов, по повод протестите срещу изграждането на втори лифт в курорта.

Припомняме, че пред кабинковият лифт се извиват кошмарни опашки. Туристите са категорични, че чакане по тройни опашки е „безобразно“.

„Еколозите искат да сложим планината под един похлупак и никой да не може да стигне до нея, не случайно нашият слоган е „отворете пътя към планината“, те трябва да са сигурни, че ние от Банско най-много искам да запазим природата и планината в курорта.

Повече от очевидна е нуждата от изграждането на втора кабинка и не само на лифт, а и уплътняване с още ски писти. Недопустимо е ние да привличаме туристи и те да си тръгват разочаровани“, каза още Икономов.

 „Много страни свързват България с Банско, както преди беше със Стоичков. Банско не запада, а върви напред“, категоричен е градоначалникът.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене