Един успял кандидат–депутат – Никола Вапцаров: Имах повече гласове в Благоевград от НДСВ, а НДСВ беше управляваща партия!

Имах повече гласове и от партията на Боян Расате. Това са все партии със структури, с организации…

Никола Николов Вапцаров e племенник на големия български поет Никола Вапцаров. Завършил е 3 магистратури – Право в НБУ, Политически науки в Унивеситет Париж-Дофин, Администрация и управление в ЕНА, Страсбург. Работил в частния сектор и като съветник в Министерство на външните работи. Интересува се от всички въпроси, които засягат широката общественост.

Какво стана след изборите?
– Този мой опит в политиката, този опит за щурм за разбиване на някакъв установен модел за мен лично беше много успешен, въпреки не можахме да постигнем реални резултати с влизане в парламента. По- скоро изпълнихме целта да заявим, че има алтернативи на статуквото, и че човек който е независим и който не е подкрепен от партия пак може да постигне някакъв резултат. Нещата не са по никакъв начин предрешени, загубени или отчайващи. Просто въпроса е да успея за в бъдеще още повече хора, че нещата могат да се случат. Аз постигнах резултат, който беше по-голям от колкото на други партии. Аз имах повече гласове в Благоевград от НДСВ, а НДСВ беше управляваща партия, преди малко повече от 10 години…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Shato

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене