В първите 100 дни! Кметът на Кресна започва да скандализира съгражданите си: Червеният Н. Георгиев не признава служебен автомобил, ще кара личния си джип с пари от общинския бюджет

Градоначалникът разду щата на администрацията, 84 човека ще работят в общината, която е на прага на фалита, съветниците от БСП одобриха 250 литра кметско гориво за месец

„Аристократизъм“ на гърба на данъкоплатеца, това демонстрира, новият кмет на Кресна Николай Георгиев, който пренебрегва пътуванията със служебния автомобил на общината и затова съветниците от неговата група в местния парламент му гласуваха 250 литра гориво, за да зарежда личния си джип. Това гориво обезпечава пътувания на кмета до София 12 пъти месечно или пътешествия за около 3000 километра.

Парите ще се плащат от общинския бюджет на фона на „цветущото“ финансово състояние на общината. Наближава краят на първите 100 дни на новоизбраните кметове в Пиринско. Георгиев е един от двамата кметове на БСП, избрани на миналите избори. До момента освен, че сложи загадъчна новогодишна украса на общината, нямаме информация какво е свършил кресненският кмет за жителите на общината в първите три месеца на управлението си.

Досега той само назначава хора с екзотични прякори, които да гравитират около него на измислени длъжности, увеличи администрацията на 84 души и толкова. Вижда се, че трудно се сработва с местния общински съвет вече няколко сесии минават със скандали и буксуване на работата в полза на общината, тъй като направените от кметския екип предложения, не биват гласувани от съветниците.

На последната сесия с групата си, Георгиев успя да си извоюва 250 литра гориво, но не успя да увеличи два пъти заплатата си, както предложи един от неговите съветници. Заплатата му, според предложението, трябвало да стане 1800 лева, номерът не мина, но в Кресна вече започва ескалиране на напрежението по отношение на работата на общинския екип, съобщиха за struma.com местни хора.

Припомняме, че Георгиев стана кмет от средите на бизнеса, той с години имал складове, магазини и извършвал търговска дейност. Кметът, бивш бизнесмен, обаче не се свени да ползва всякакви екстри, които службата му позволява, независимо, че финансовото състояние на община Кресна е плачевно. Възниква въпросът, вярно ли е, че покрай изборите Н. Георгиев е инвестирал много от спестените си пари, за да си направи предизборната кампания и в момента изпитва личен финансов недоимък и затова иска да си кара джипката с общински средства?

Прави впечатление, че част от управниците в Пиринско не могат да управляват държавнически и с класа, стил и с грижа за хората. Влизайки в кметския кабинет сякаш се самозабравят, започва един реваншизъм, една гонка и демонстрация на мускули „Аз съм кметът!“, Е, да ама не! Скоро ще направим подробен анализ на това кой, какво свърши от кметовете в региона в първите 100 дни на управлението си. Уверяваме ви, че резултатите на някои градоначалници са просто плачевни.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене