ВИДЕО: НПГ „Д. Талев” в Гоце Делчев демонстрира висок професионализъм в преподаване на английски

„Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев е известна с високия професионализъм на преподавателите по чуждоезиково обучение и голямата успеваемост на учениците“. Това сподели старши инспекторът по английски език при Районен инспекторат – Благоевград, Любка Стоименова. Тя, заедно с над 30 преподаватели по чужди езици от основни и средни училища от региона, присъстваха на открита педагогическа практика по английски език в гоцеделчевското училище.
Откритият урок с деветокласници от НПГ „Д. Талев” в Гоце Делчев се проведе от преподавателката г-жа Марияна Бутилова и бе на тема: „Call of the wild“ ( „Дивото зове“).
Урокът се проведе с използване на множество интерактивни методи на преподаване: барометър на настроението, игра „Бинго“, дискусия, работа по групи, визуализация, проектен метод, самооценяване, оценяване от съученици, оценяване от учител.
Останалите цели, които старши учител Бутилова обобщи, са: Упражняване и затвърждаване на вече изучен лексикален и граматичен материал с цел свободно общуване на тема „Call of the wild“. Формиране на комплексни комуникативни умения: слушане, говорене, четене, писане. Точно изразяване на мнение, задаване на въпроси и представяне на тема в реални ситуации.


Урокът продължи с конфериране на събитието на коктейл, подготвен от учениците от направление „Туризъм“. Тук присъстващите експерти и преподаватели от други учебни заведения от гоцеделчевско изказаха възхищението си от високо професионалното ниво на преподаване на учителката Марияна Бутилова и споделиха своя опит в преподаването на чужди езици.
Открита педагогическа практика на НПГ „Д. Талев“ бе представена днес и при друг преподавател от гимназията – старши учител Антоанета Хаджидимитрова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене