ГЕРБ: Държавата е гарант на сигурността

„Ние гледаме на държавата като гарант на сигурността. Тя е важна и за хората, и за бизнеса. Правителството на Бойко Борисов успя да постигне финансова стабилност.“ Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в политическа декларация, предаде БГНЕС. „Управлението ни нито подменя, нито оставя на заден план реформаторския си елемент“, твърди Цветанов.

ПГ продължава да подкрепя правителството в правенето на реформи. Цветанов увери, че ще бъде търсена подкрепа не само в кръга на коалиционните партньори, а и в лицето на опозицията в предстоящия политически сезон. Чрез конструктивен диалог през миналата година успяхме да променим конституцията, се посочва в декларацията на ГЕРБ.

Цветанов благодари на всички депутати, че са надмогнали егото си и са постигнали консенсус. Некоректни са опитите че настоящият НС не може да се работи и предлагането на предсрочни избори, се казва още в документа. Кабинетът на Бойко Борисов върна България към финансова стабилност. През 2015 г. успяхме да покрием мерките на ЕС. Стабилизацията на публичните финанси успя да възстанови достъпа до еврофондоме, смята Цветанов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене