Без категория

Новият директор на училището в Рибново Св. Беков: Училището не е мястото за протести, това е институция, която възпитава деца, няма да позволя политически натиск за провал на учебния процес

светослав беков

Новият директор на добилото популярност училище в гърменското село Рибново влезе в кабинета си тази сутрин, обсипан с псувни от братята Джуркини, блокирали подстъпите към учебното заведение. Откриваме Св. Беков в кабинета му, за коментар на случващото се в двора на ръководеното от него училище:

Г-н Беков, как ще работите в такава обстановка, в която отвън са хора протестиращи срещу уволнението на предшественика ви?

В момента е спокойно, сутринта Джуркин ме посрещна с псувни, но после дойде да се извинява. 95 % от учениците са в клас, стачкуват 4 учители, такава е обстановката. Учебният процес протича нормално, въпреки заканите на протестиращите в петък тук да се проведе грандиозен родопски протест по подобие на протестите в Украйна.

Не мисля, че училището е място за подобни действия, това е институция, която трябва да се уважава, защото се възпитават нашите деца.

Започнахте ли се с наследството на предшественика си?

Все още не сме прегледали оставената документация, едва днес отворихме касата, тъй като Джуркин не даваше ключа. Следващата седмица от общината започват финансова ревизия, за да знаем какво се е случвало и има ли финансови нарушения, все пак аз заставам начело на институцията и искам да знам какво приемам като наследство.

Как ви прие учителския колектив?

Нямам никакъв проблем с колегите, познаваме се, работили сме заедно и се надявам това да продължи и занапред. Село Рибново има прекрасни хора и деца, които ние всички сме длъжни да възпитаме и обучим добре, това е най-важното другото е политика. Няма да позволя, обаче политически натиск да провали учебния процес. Който иска да протестира да изнесе действията си извън двора на училището. За мен протестът приключи. Искам са се обърна към протестиращите и да им заявя, : Не подклаждайте изкуствено напрежение, не пречете на децата да влязат в клас, не спирайте развитието им, преследвайки собствените си цели.

struma.us

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене