Кметът Котев представи и даде старт на кампанията за саниране на еднофамилни и многофамилни жилищни сгради

Вчера, в залата на Общинска администрация – Сандански, кметът на общината Кирил Котев и експерти от администрацията обявиха, че на 28.12.2015 г. започва приемът на документи и консултацията на гражданите относно проекта „Енергийна ефективност в периферните райони”   на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 -2020 г.”. Кирил Котев сподели още, че всички документи за кандидатстване и условията ще бъдат качени на страницата на община Сандански в интернет и там всеки ще може да ги тегли и попълва.

За реализацията на проекта ще  бъде сформирано звено в общината за подкрепа на собствениците на жилищни сгради, на които ще бъде оказвано съдействие и разяснение по проекта.Сумата на община Сандански за проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е 4.7 млн. лева, като крайният срок за подаване на проектни предложения е 31 май 2016 г.

 

Поради ограничеността на средствата, Община Сандански ще сключва договори със сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради по реда на постъпването в общината на заявление за интерес и финансова помощ с всички изискуеми документи, изискващи се по програмата. Всички присъстващи бяха запознати и със самите условия за кандидатстване и бе уточнено, че проектът е 100 % безвъзмезден, т.е. на собствениците няма да им струва нищо.

Кметът Кирил Котев също уточни, че енергоефективни мерки ще бъдат приложени и върху обществени сгради в Сандански- сградата на Пожарната, Културен дом, Дневен център.

В понеделник ще стартира кампанията и ще заработи звеното в общинска администрация Сандански, което ще отговаря за приемът и обработката на документите, както и оказването на всякаква помощ на собствениците, които ще обновят своите жилищни сгради.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене