Ученици и социално слаби получиха дарения, разпределени от Община Сандански

И тази година фондация „PROMOTIE” направи дарение на Община Сандански, което кметът на общината Сандански Кирил Котев разпредели на най-нуждаещите се. По негова молба бяха изготвени предварително списъци от директорите на учебните заведения на децата, които са сираци, полусираци или в тежко материално състояние и всяко дете получи хранителен пакет с  основни хранителни продукти на стойност 25 лева. Така за празниците бяха подпомогнати  343 деца и социално слаби ученици. Общата стойност на дарението е 8 287,50 лв.

Всички Директори и упълномощени лица се събраха днес на рампата на „ГИЛД-ГРУП” ЕООД и получиха своите пакети, които ще раздадат на учениците си. Кметът на община Сандански сподели, че се чувства изключително щастлив, че община Сандански успя да помогне на децата в нужда и се надява тази традиция да продължи и в бъдеще.

Холандската фондация „PROMOTIE” са дарители от дълги години и ежегодно предоставят средства за социално-слаби граждани от община Сандански.

Вчера хранителни продукти бяха дарени и от Фондация „Холидей Хироус” чрез общинския съветник от ПП ГЕРБ Георги Георгиев, който лично присъстваше на раздаването на дарението. Предоставени бяха 200 кашона с хранителни продукти, които да бъдат разпределени между социално слаби слоеве от населението. Те бяха разпределени между хора с увреждания, потребители на услугата Личен асистент, ветерани от войните, организация на глухите и военноинвалидите.

Хората приеха с благодарност и задоволство помощта, а кмета на община Сандански Кирил Котев и общинския съветник Георги Георгиев изказаха огромна благодарност към Фондация „Холидей Хироус”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене