Без категория

Въстаналият директор на училището в с. Рибново М. Джуркин влиза в комисията по корупция и икономическа полиция за фалшифициране на документи, поправял двойки на сина си на шестици

манчо джуркин

Братята Джуркини и Таламанови осъмнаха отново тази сутрин на входа на училище „Й. Йовков“ в гърменското село Рибново, но не за да посрещнат стотици протестиращи, а екип на телевизия, пред която да продължат битката си за възстановяване на директора Манчо Джуркин на поста. Новият директор Св. Беков влезе в кабинета си без проблеми, както и 95 % от учениците и учителите, които започнаха работа. Такава беше ситуацията пред входа на училището в 8 часа тази сутрин.
В същото време депутатът Ахмед Башев „въоръжен“ с документи срещу уволнения директор Манчо Джуркин отпраши за София, където да внесе документацията в комисията по корупция. В набора, приготвен от Башев се съдържат доказателства за това, че Мачно Дужрикин в качеството му на директор без да се съобразява с учителите е поправял оценки на собствения си син от двойки на шестици. Това е категорично фалшифициране на документи и се преследва от закона. Сезирана Икономическа полиция още преди време, но предишните управници потулиха случая, каза депутатът.
Вчера началникът на инспектората Огнян Соколов също извади на светло 14 проверки, направени на училищния директор в подкрепа на твърденията си, че Джуркин е достатъчно дискредитиран, за да продължи да ръководи училището и за да се спре спекулацията, че уволнението му има политически привкус. Всъщност, протеста в Рибново се превърна в частна ежба между двете двойки братя Таламанови и Джуркини с депутата Ахмед Башев и шефа на инспектората. В тази лична битка бе направен опит да се въвлекат ученици и родители от село Рибново. Стихийният бунт бе потушен и учебният процес в селото се възстанови, независимо от продължаващите опити за дестабилизация в полза на личните цели на Джуркини и Таламанови.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене