Модерно игрище откриха в Струмяни, кметът даде старт на коледния спортен турнир

Модерно игрище откриха в Струмяни. Лентата на спортното съоръжение, очаквано с нетърпение от малки и големи, прерязаха кметът на общината Емил Илиев, главният секретар Иван Секулов, председателят на Общинския съвет Златка Яневска и новият градоначалник на Кресна Николай Георгиев.

Новата придобивка за жителите на общината бе осветена от отец Васил Котев, който даде своята благословия за всички, които ще я ползват.

Стадионът е с изкуствена трева, с новоизградени санитарни помещения, осветление и паркинг. Той е реализиран в рамките на проектите на Община Струмяни – «Спорт, младост, бъдеще» и «Играй с мен в зеления свят на мечтите», по които бе обновено и игрището в село Микрево. Двата проекта са на стойност над 5 милиона лева.

„Чест и удоволствие е за мен да открия поредната придобивка за жителите на община Струмяни и най-вече за децата и подрастващите. През изминалите 4 години успяхме да завършим успешно една мащабна инвестиция в спортната инфраструктура, чрез която хората усетиха грижата на общинската администрация за тях и усилията ни за подобряване на условията на живот“, заяви кметът Емил Илиев.

За изминалия програмен период в община Струмяни са инвестирани над 12 милиона лева, с които в много населени места бе подновена ВиК мрежата и бяха построени нови детски и спортни площадки.

„За следващия програмен период имаме проектна готовност за над 12 милиона лева инвестиции, предимно за ремонт на улици в населените места, за да може община Струмяни да заеме своето достойно място в страната“, каза още градоначалникът, след което пожела на всички присъстващи весели празници.

След церемонията по откриването на стадиона Емил Илиев даде началото на коледния спортен турнир за деца и юноши. С надпреварата стартираха официално и празничните мероприятия, посветени на предстоящите коледно-новогодишни празници.

Спортният турнир се организира под патронажа на кмета на Струмяни и със съдействието на партньорските общини Сандански и Кресна.

На спортните терени в Струмяни и Микрево премериха сили в спортсменска игра отбори по футбол, баскетбол и хандбал. Участваха ученици от Първо ОУ „Св. Климент Охридски“, Второ ОУ  „Христо Смирненски“ и Четвърто OУ  „Св. Св.Козма и Дамян“ в Сандански, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Кресна и СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Микрево.

С атрактивен футболен мач записаха участие и ветерани от община Струмяни.

Кметът Емил Илиев връчи лично статуетки и грамоти на победителите, а диплом за участие получиха всички участници в турнира.

В най-оспорваната категория – футбол за деца, победител стана отборът от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“- гр. Кресна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене